AKP'li kadınlardan Genç eylemi

AKP'li kadınlardan Genç eylemi
26 Nisan 2013 11:44

AKP’nin kadın milletvekilleri, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, “Acaba Atatürk bu Cumhuriyet’i kurmasaydı o makamda oturacak mıydınız- Otursaydınız hangi tarikat mensubu kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz-” sözlerine, “Hiç bir kutsalı olmayan bu kişiyi, tüm kamuoyu, özellikle kadın sivil toplum kuruluşlarına şikayet ediyor ve kınıyoruz” diye tepki gösterdi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül ve beraberindeki AKP’li 19 kadın milletvekili, Genç’in sözleri nedeniyle dün TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Gönül, “Tarih boyunca kadınlarımız başta Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, Hayme Ana, Nene Hatun ve adlarını şu an anamayacağımız tüm kadınlarımız, ülkenin birlik ve bütünlüğü için cansiparane çalışmışlardır. Bugün biz seçilen milletvekilleri olarak aynı yolda, aynı ülküde yürüyoruz” dedi.

TBMM’de kadın Meclis Başkanvekilinin yönettiği, kadın grup başkanvekillerinin yer aldığı, bir kadın bakanın bulunduğu, engelli bireylere yönelik ifadelerin değiştirilmesine yönelik toplumun desteğini alacak bir tasarının görüşmesi sırasında CHP’li Genç’in, akıl, mantık, ahlak ve izan almayan bir soru sorduğunu belirten Gönül, Genç’in Genel Kurul’daki sözlerini tutanaktan okudu.

Gönül, “Hiçbir kutsalı olmayan bu kişiyi, tüm kamuoyuna, özellikle kadın sivil toplum kuruluşlarına şikayet ediyor ve kınıyoruz. Meclis’te bu tür konuşmalar yer almamalıdır” diye konuştu.