AKP’li esnaf: Artık Erzurum AKP’nin kalesi değil!

AKP’li esnaf: Artık Erzurum AKP’nin kalesi değil!
13 Ekim 2022 11:00

Korkusuz yazarı Can Ataklı, tanıdığı AKP’li bir esnafın kendisini arayarak, “Artık Erzurum AKP’nin kalesi değil!” dediğini yazdı.

 

 

Ataklı, tanıdığı esnafla gerçekleştirdiği telefon görüşmesini şöyle aktardı:

 
“Can Beeey” diye seslenerek açtı telefonu sonra da bir nefeste ekledi: “Erzurum artık Ak Parti’nin kalesi değil, bu seçimde çok fena yenilecekler.” Ben de merakla ve gülümseyerek “Hayrola ne oldu böyle ne değişti?” diye sordum. “Millet burnundan soluyor artık, aş yok iş yok, bak İstanbul’a bile gelemiyorum artık” dedi. Sordum “İyi de AKP oyları kime gidiyor, o önemli?” Önce “CHP burada bir milletvekili çıkarır” dedikten sonra anlattı; “Burada İYİ Parti görünmeye başladı. Onlar milletvekili çıkarır. Ayrıca HDP de güçleniyor, onlar da bir milletvekili çıkarırlar. Ak Parti belki birini korur milletvekillerinin ama gerisini kaybeder.”

Erzurumlu esnaf dostum sonra “Bak burada herkes seni izliyor, yanımdaki bir arkadaşım seni çok seviyor, telefonu ona veriyorum” dedikten sonra “Merhaba” diye bir başka ses geldi kulağıma. O da belediyede çalışıyormuş. “Bugüne kadar hem oyumu hep Ak Parti’ye verdim hem de belediyemiz için canla başla çalıştım” dedikten sonra biraz duraladı ve devam etti:

 

 

“Ama olmuyor Can Bey, verilen sözlerinin hiçbirini tutmadılar, hayat pahalılığı bizi ezip geçiyor, artık akşam eve ne götüreceğimizi bile bilmiyoruz, bunlar bizi mahvetti.”

Bu tür yakınmaları çok duyuyorum elbette. Ama ses Erzurum’dan gelince ister istemez bir kere daha sormak ihtiyacını hissediyorum, öyle ya birkaç kişi öfke ile AKP’yi bırakır sonra da bunu bana anlatır. Acaba anlatılan ne kadar gerçek? Sordum tabii; “Yahu” dedim “Tamam sen AKP’liydin bıraktın, yanındaki arkadaşın da öyle, ama emin misiniz Erzurum’un artık AKP’yi bıraktığından?” Erzurumlu hafif öfkelendi, “Can Bey seni niye arayalım, bak burada kahvede oturuyoruz, burada herkes AK Parti’li idi, akşamları Flash’ı açıp seni izliyoruz, vallahi billahi buradaki herkes bıraktı bunları” dedikten sonra “Öyle değil mi arkadaşlar?” diye seslendi, bir alkış koptu arkadan. Durum bu….

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.