AKP'li Denemeç; Biber gazı hatadır

AKP'li Denemeç; Biber gazı hatadır
31 Ekim 2012 13:58

Tv8’de Erkan Tan’ın konuğu AK Parti Ankara Milletvekili Reha Denemeç oldu. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Denemeç ana muhalefet partisine de yüklendi!
 
“Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne çıkmamak da ne demek?”
 
“Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde tören oluyor, Köşk’e çıkmamak da ne demek? Orada bulunan insan önemli değil, bizim o makama saygı duymamız lazım. Geçmiş dönemde bunu Baykal’da yapıyordu ama hala bu yanlış yapılıyor. Ana muhalefet partisi olarak bunu reddetmek demokrasiye yakışmıyor! Bu tür olayları siyasete alet etmemek lazım!”
 
“Cumhuriyet bizim ortak paydamız, ayrışma alanı değil!”
 
“Cumhuriyet bizim kendi malımız. 2000’li yıllardayız artık Cumhuriyet öncesi dönemi hatırlayan kalmadı neredeyse. Cumhuriyet bizim öz sistemimiz oldu. Cumhuriyeti biz kurduk ayrışmasına girmek yanlış. Bugüne kadar Cumhuriyet Bayramı kutlamalarındaki tören anlayışı da yanlıştı. Sivil törenler olsun, halk içine girsin dedik kutlamalar için buna da ayrışma dediler. Devletin genlerine sinmiş bir sistemdir Cumhuriyet. Biber gazı sıkılması kadar ana muhalefetin oraya gelmeyeceğiz buraya gelmeyeceğiz demesi de yanlıştır.”
 
“Fikir ayrılıkları olacak; ama bu kadar ayrışması hoş değil!”
 
“Tabii ki fikir farklılıkları olacak; ama bu fikir farklılıklarının bu kadar ayrışması hoş değil. Türkiye bir normalleşme sürecine doğru gidiyor; ama hala bir fikir ayrılığının olduğu da bir gerçek. 10-15 sene önceki ortamda demokraside çok sıkıntılar vardı. Darbeler yaşandı demek ki demokraside ciddi sıkıntılar vardı. Normalleşme süreci kimilerine doğru gelmiyor; çünkü eskide kalmak istiyorlar. Dünya değişiyor, Türkiye de değişmek zorunda!”

“Yeni Türkiye’yi anlamayanlar yanlış analizler yapıyorlar!”
 
“Türkiye’nin geleceği için hesaplı riskler alıyoruz ve almak lazım!”

 
“Son 10 yılda Dünya değişti. Doğu bloğunun parçalanması ve Berlin duvarının yıkılması ile başlayan süreçten; Türkiye, 10-12 yıl sonra farklı bir dünya olduğunu fark etti ve bireysel bir politika izledi. Kişilikli bir politika üretmeye başladık. İnsanlar bunu anlamıyor belki eski hariciyeciler de bunu anlamıyor. Yeni Türkiye’yi anlayamayanlar yanlış analizler yapıyorlar. Türkiye’nin geleceği için hesaplı riskler almak lazım. Türkiye’nin geleceği için bunların yapılması lazım!”