AKP’li Dağ: ‘Katar Türkiye’de sınavsız öğrenci okutacak’ iddiası külliyen yalandır

AKP’li Dağ: ‘Katar Türkiye’de sınavsız öğrenci okutacak’ iddiası külliyen yalandır
25 Haziran 2021 13:26

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ‘Katarlı gençlerin Türkiye’de sınavsız tıp, diş hekimliği, eczacılık eğitimi alabileceği’ yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Dağ, iki ülke arasındaki anlaşmanın ‘askeri öğrencilerin değişim programı çerçevesinde karşılıklı olarak okutulmasına ilişkin’ olduğunu ifade etti.

 

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ‘Katarlı gençlerin, Türkiye’de sınavsız tıp okuyabileceği’ yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Bugün sosyal medyada yayılmaya çalışılan ‘Katar Türkiye’de sınavsız öğrenci okutacak’ iddiası külliyen yalandır. Katar ile yapılan anlaşma, askeri öğrencilerin değişim programı çerçevesinde karşılıklı olarak okutulmasına ilişkindir” açıklamasında bulundu.

 

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Dağ, “Maalesef muhalefet ve sosyal medyadaki tetikçileri, her türlü yalana başvurmayı sürdürmekte ve bu uğurda gençlerimizin zarar görmesini bile göze almaktadır. Gençler. Siz bu yalancılara bakmayın, sınavınıza odaklanın. Hepinize başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.