AKP’li Beykoz Belediyesi, ağaçlandırılacak alanı satışa çıkardı; Gelirler giderleri karşılamıyor

AKP’li Beykoz Belediyesi, ağaçlandırılacak alanı satışa çıkardı; Gelirler giderleri karşılamıyor
29 Kasım 2022 09:09

AKP yönetimindeki Beykoz Belediyesi, ağaçlandırılacak alan ve yol olarak planladığı dere kenarındaki arazisini satışa koydu. Parsel için 26 milyon 787 bin TL istedi.

 

 

İstanbul’da Beykoz Belediyesi, Resmi Gazete’ye verdiği ilanla, İncirköy Mahallesi’nde bulunan 1756 metrekarelik, 2072 ada 36 parseli satışa çıkardı.

 
Söz konusu ilanda, satılacak olan parselin “ağaçlandırılacak alan ve yol” olarak planlandığı ve “bahçe vasıflı” olduğu belirtildi. Ayvalıdere veya Ağa Deresi vadisinde, dere kenarında uzanan tüfeği andıran bir şekilde olan parsel için 26 milyon 787 bin 692 TL muhammen bedel belirlendi. Satış ihalesi, 8 Aralık 2022 tarihinde yapılacak.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Beykoz Belediyesi geçen eylül ayında, söz konusu parselin de aralarında bulunduğu belediyeye ait bazı gayrimenkullerin satılabilmesi için Belediye Başkanı Murat Aydın’a yetki verilmesi için belediye meclisine bir teklif sunmuştu. Teklifin görüşüldüğü eylül ayı meclis toplantısında, konuyla ilgili söz alan CHP’li Meclis Üyesi Recep Süha Pekkip, “İncirköy var. Burası orman görünümünde bir yer. Burayı satıyor belediye. O köylere gidin o insanlarla görüşün, neler söyleyecekler. Beykoz belediye başkanına soruyorum. Bu yerleri kimlere söz verdiniz? Buralar tarla görünümünde. Pis kokular geliyor bana” demişti.

CHP’nin eleştirilerine yanıt veren AKP’li Meclis Üyesi Mehmet Akif Soysal ise “Bu malların tümü Beykoz’undur. Belediyemizin de malumunuz, denetim komisyonunda da birkaç kez ortaya koyduğumuz gibi, gelirleri giderlerini karşılamıyor. Malum, bu Beykoz’un bir açmazı” diye konuşmuştu.