AKP’li Belek Belediye Başkanı Mecek’ten doping sonrası açıklama geldi!

AKP’li Belek Belediye Başkanı Mecek’ten doping sonrası açıklama geldi!
12 Ağustos 2013 16:02

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne Antalya’nın Serik İlçesi Belek Belde Belediyesi adına katılarak başpehlivan olan Ali Gürbüz’de doping tespit edilmesi üzerine Belek Belediye Başkanı AK Parti’li Yusuf Mecek,”İddialar doğruysa altın kemeri ve ödülleri kendi elimle götürür teslim ederim.” dedi.

.Edirne’de bu yıl 652’ncisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni kazanarak üst üste 3 kez başpehlivan olan ve altın kemerin sürekli sahibi olan Ali Gürbüz’de doping maddesi tespit edildiğinin açıklanması, memleketi Antalya’da şok etkisi yarattı.

Doping olayının resmileşmesi ile birlikte altın kemer, alınan numuneleri temiz çıkan finalist ve yine Antalya’nın Konyaaltı Belediyesi başpehlivanı İsmail Balaban’a verilecek. Ali Gürbüz’e 2 yıl spordan men cezası verilmesi bekleniyor.Başpehlivan Gürbüz’ün bağlı olduğu Belek Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Yusuf Mecek, konuyu medyadan öğrendiğini, çok üzüldüğünü kaydetti. Basındaki iddiaların ardından Ali Gürbüz’le telefonla görüştüğünü aktaran Başkan Mecek, “Bize ve Ali Gürbüz’e ulaşan resmi bir yazı yok. Ancak iddialar doğru ise Gürbüz’e verilen altın kemeri ve ödülü kendi elimle götürüp Edirne Belediyesi’ne teslim edeceğim” dedi.

ALİ GÜRBÜZ’ÜN DEDESİ KONUŞTU

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olarak altın kemerin sürekli sahibi olan Ali Gürbüz’de doping tespit edildiği yönündeki iddialara dedesi Mehmet Öztürk, “Eğer iddialar doğruysa, Ali bilerek böyle bir şey yaptıysa, onunla konuşmam, asla affetmem dedi.Torununa komplo kurulduğunu iddia eden Mehmet Öztürk, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nden önce alınarak Köln’e gönderilen numunelerin temiz çıktığını söyledi. Güreşlerin hemen ardından alınan numunelerin ise pozitif çıktığını hatırlatan Öztürk, Ortada bir çelişki var. Önce alınan numunede bir şey bulunmuyor. Ancak sonra alınan ve aynı merkeze gönderilen numunelerde doping bulunuyor. Bu hiç inandırıcı değil. Ortada oynanan bir oyun var, biz bu oyunu bozmak için her türlü yasal yola başvuracağız.” dedi.

ÇİFTE STANDART İDDİASI

Doping kontrolünde çifte standart yapıldığını da öne süren Öztürk, şöyle konuştu

“Birileri hem federasyona hem de sporculara komplo kuruyor. ‘Hasım’ olarak görülen güreşçilerin, sporcuların numuneleri son teknoloji kullanılan ve 4 ay geriye inceleme yapabilen Köln’e gönderiliyor. Bazı sporcuların numuneleri ise en fazla 1 ay geriye tespit yapabilen Yunanistan’daki merkeze gönderiliyor. Burada ciddi bir çifte standart, adaletsizlik var.”

‘DOĞRUYSA ONUNLA KONUŞMAM’

Ali Gürbüz’ün Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nden yaklaşık 2 ay önce menüsküs ameliyatı olduğunu da vurgulayan Öztürk, “Ameliyat sırasında kullanılan bazı ilaçlar var. Bu ilaç kalıntılarının alınan numunelerde tespit edildiğini düşünüyorum. İtiraz hakkımızı kullanacağız. Ben torunuma güveniyorum. Bilerek böyle bir şey yaptığına inanmıyorum. Şayet iddialar doğruysa, Ali bilerek böyle bir şey yaptıysa onunla konuşmam, onu affetmem. Çünkü biz ondan altın kemer, başpehlivanlık beklemiyorduk. Tek istediğimiz rahmetli babası Recep Gürbüz gibi her kesin sevdiği, dürüst bir sporcu olmasıydı.” dedi.

KONYAALTI ALTIN KEMERİ BEKLİYOR

Antalya Konyaaltı İlçesi’nin Belediye Spor Kulübü Başkanı Ayhan Abay, Kırkpınar finalinde Ali Gürbüz’e yenilen güreşçileri İsmail Balaban’ın dopingli olmadığını söyledi. Bugün bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere çok şaşırdığını belirten Başkan Abay, “Doping konusuyla ilgili bize resmi bir bilgi gelmedi. Sporcumuza da Güreş Federasyonu tarafından bir bildirimde bulunulmadı. Ancak tek üzüntümüz Antalya adının dopingle anılmasıdır.” dedi.

FEDERASYONDAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Başpehlivan Gürbüz’ün adının güreşlerden sonra dopingle anıldığını, ancak bunun dedikodudan öteye gitmediğini de sözlerine ekleyen Ayhan Abay, Kırkpınar güreşlerinden 15-20 gün sonra bize bazı çevreler ‘Kemeriniz hayırlı olsun’ dedi. Biz bunlara itibar etmedik. Ancak son gelişmeler onu gösteriyor ki, Güreş Federasyonu akşam saatlerine kadar bir açıklama yapacaktır diye konuştu. DHA muhabirinin telefonla ulaştığı İsmail Balaban ise konu hakkında konuşmak istemediğini söyledi.

— KUTU —

Derece şöyle oluşmuştu

652’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Antalya bölgesinden Belek Belediyesi pehlivanı Ali Gürbüz birinci, yine Antalya bölgesinden Konyaaltı Belediyesi pehlivanı olan finalde yendiği İsmail Balaban ikinci, Kumluca Belediyesi sporcusu Orhan Okulu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi pehlivanı Recep Kara üçüncü olmuştu.

8 BAŞPEHLİVAN, 2 BAŞALTI PEHLİVANINDA DOPİNG

Başpehlivan Ali Gürbüz’ün yanı sıra, başpehlivanlık kategorisinde güreşen Serhat Gökmen, Gökhan Arıcı, Murat Aydoğdu, Ali Altun, Bekir Seçim, Sermest Bulut, Süleyman Aykırı ve Ahmet Serbest’in de dopingli çıktığı açıklandı.

Ayrıca başaltı pahlivanlarından olan ve final güreşinde birinci olan Abdullah Kaçmazoğlu ile ikinci Sinan Kaya’nın da dopingli olduğu ortaya çıktı. Dopingli çıkan pehlivanların savunmalarının isteneceği öğrenildi..