AKP’li belediyenin sosyal konut projesi depremde ağır hasar aldı!

AKP’li belediyenin sosyal konut projesi depremde ağır hasar aldı!
28 Şubat 2023 09:11

Malatya’da Yeşilyurt Belediyesi’nin Yeşilyurt Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa edilen Yeşil Topsöğüt Konutları, Maraş merkezli depremlerde ağır hasar aldı. Duvarlar çatladı, kolonları patladı.

 

 

7 blok, 136 daire ve 6 dükkândan oluşan, 2018 deprem yönetmeliğine uygun olarak yapıldığı söylenen sosyal konut projesi yaklaşık 6 ay önce sahiplerine teslim edilmişti. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, ağır hasar alan konutları yapan ortak inşaat firmaları Dura Mühendislik Ltd. Şti. ve Mersa İnşaat. İnşatta kullandığı betonu ise Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın aile şirketi olan Çınarlar Beton’dan aldığı 2021 yılında CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından gündeme getirilmişti. AKP’li Başkan Çınar’ın aile firmasından alınan betonlarla inşa edilen konutların ilk depremde kullanılamaz hale gelmesi ise dikkat çekti.

 
Örnek proje olarak sunulan ve temel atma töreninde depreme dayanıklı olduğu vaat edilen konutların ihalesini alan söz konusu şirketi, aynı zamanda 2020 yılında belediyeye ait bir başka binanın da ihalesini aldığı gündeme getirilmişti. Ağbaba, “Bir belediye başkanı, yönettiği belediyeye kendi şirketinden malzeme satabilir mi” sorusunu yönelttiği Çınar ise iddiaları yalanlamadı. “Şirketler kendi menfaatlerini gözeterek ticari faaliyetlerini organize ederler. İlgili yüklenici şirketler de bu kapsamda hareket etmişlerdir. Aileme ait olan firma Doğu Anadolu Bölgesi ve dolayısıyla Malatya ile çevresinde gaz beton imalatı yapan tek firmadır” dedi.