AKP’li belediyenin ihalesinde ‘kardeş’ kıyağı!

AKP’li belediyenin ihalesinde ‘kardeş’ kıyağı!
22 Nisan 2021 10:07

Malatya’nın AKP’li Doğanşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Murat İnan, belediyeye ait olan Doğanşehir ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde 4 bin 150 metrekareye yakın arazinin ihalesinin yapıldığını ve ihaleyi 1 milyon 750 bin TL’ye Doğanşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Ürkmez’in kardeşi Cihan Ürkmez’in aldığını öne sürdü.

 

 

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre  inan

Malatya’nın AKP’li Doğanşehir Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Murat İnan, belediyeye ait olan Doğanşehir ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde 4 bin 150 metrekareye yakın arazinin ihalesinin yapıldığını ve ihaleyi 1 milyon 750 bin TL’ye Doğanşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Ürkmez’in kardeşi Cihan Ürkmez’in aldığını söyledi.

İnan, “Yasal mevzuata göre bu tür ihalelere belediye meclis üyeleri, belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları ve birinci derecede yakınları ihaleye giremezler. İhalenin usule aykırı gerçekleşmesinden dolayı savcılığa da suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

AKP’li Doğanşehir Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Murat İnan, belediyeye ait olan 4 bin 150 dönümlük arazinin satışını yapmak için belediye tarafından ihaleye çıkarıldığını ve ihaleyi Doğanşehir Belediye Başkan Yardımcısı AKP’li Hakan Ürkmez’in kardeşi Cihan Ürkmez’in aldığı iddiasında bulundu. Ünal, yapılan ihale hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.