AKP’li belediyeden ‘taksitli’ satış!

AKP’li belediyeden ‘taksitli’ satış!
18 Ekim 2022 11:59

AKP’li Pendik Belediyesi, 3 bin metrekarelik akaryakıt istasyonu imarına sahip arsasını taksitle satışa çıkardı.

 

 

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre Pendik Belediyesi 4 Kasım 2022 tarihinde imar planında “Akaryakıt ve Servis İstasyonu” alanında kalan Doğu Mahallesi’ndeki 3 dönümlük arazisini ihale ile satışa çıkaracağını duyurdu.

İhale duyurusunda belediyenin parsel için belirlediği tahmini satış bedeli 201 milyon TL olarak açıklandı. Ödeme şekli de yüzde 25’i peşin, kalanı 3 taksit olarak duyuruldu.

 

 

“TAKSİTÇİ MİYİZ BİZ?”

 

Taksitli belediye arazisi satışı, Pendik Belediye Meclisi’nin bütçe görüşmeleri sırasında gündeme geldi.

Oturumda bütçe hakkında konuşan CHP’li Pendik Meclis Üyesi Tarık Balyalı, ilçe halkının da tepkisini çeken ihaleye değindi.

Balyalı, şöyle konuştu:

*Daha önce böyle bir satış ihalesi görmedim. Çünkü taksitle satılıyor arsa. Malımızı satıyoruz ama parasını taksitle alıyoruz. Arsayı niçin satılıyor?

*Gelir elde etmek, borç ödemek ya da yatırım yapmak için satılıyor. İhaleye parası olan, imkanı olan girer fiyatı uyuyorsa alır. Belediyeye de gelir oluşur. Ne demek taksitle satmak?

*Taksitçi miyiz biz? Pendik Belediyesi gibi arsa satışında uzman olmuş, yıllardır İstanbul’da arsa satışında rakip tanımamış bir belediyenin taksitle satış yapmasını; ekonominin bozulmasına ve ihaleye girecek kişilere ödeme kolaylığı sağlanmak istenmesine mi bağlamalıyız?

*İBB’de böyle bir şey yapsak bizi tefe tutardınız. Taksit taksit arsa satıyoruz. Bu ihaleyi özellikle takip edeceğiz

 

 

BELEDİYE BAŞKANI: BU BİR PAZARLAMA TAKTİĞİ

 

 

Eleştirilere yanıt veren Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin “İlk defa mı böyle bir ihale gördünüz? Bizim bütün ihalelerimiz bu şekilde. Bu bir ticari pazarlama yöntemi. Bir yeri peşin satmaya kalkarsanız, mesela 100 milyon TL vermeye korkar. Ama bunu 4 taksitle satarsanız ‘bunu öderim’ der. Bu pazarlama taktiğidir. Muhammen bedeli de bazen düşük tutarız, girmeye korkmasınlar diye. Ticari amaçlı kar elde etmeye çalışıyoruz” dedi.