AKP’li belediyeden personeline Erdoğan baskısı

AKP’li belediyeden personeline Erdoğan baskısı
4 Ağustos 2022 09:12

AKP’li Gebze Belediyesi, Cumartesi günü İzmit Milli İrade Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış programına belediye personelini zorla götürüyor. Katılım zorunluluğu AKP’de düşüş başladı” yorumlarını beraberinde getirdi.

 

 

Milli Gazete’nin haberine göre, Gebze Belediyesi’nin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kocaeli’de “10. Açılış Bayramı” başlıklı açılışı nedeniyle bütün belediye personelinin katılımı konusunda dayatma yaptığı ortaya çıktı.

Gebze Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nden tüm müdürlüklere gönderilen yazıda, “Açılık Bayramı”na resmi bir program olması münasebetiyle tüm personelimiz (Memur, İşçi, sözleşmeli ve KHK’lı) eksiksiz katılımının gerçekleşmesi noktasında gerekli hassasiyetin sağlanması gerekmektedir” denildi.

 

 

RESMİ YAZI GÖNDERİLDİ

 

Gebze Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nden tüm müdürlüklere gönderilen yazı şu şekilde:

‘’Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli katılımıyla, 6 Ağustos 2022 Cumartesi günü İzmit Milli İrade Kent Meydanı’nda, saat 16.30’da yapılacak, belediyemizin de faaliyetlerinin içinde bulunduğu; Kocaeli’de ulaşımdan alt yapıya, sağlıktan eğitime kazandırılan eserlerin açılışının yapılacağı “Açılık Bayramı”na resmi bir program olması münasebetiyle tüm personelimiz (Memur, İşçi, sözleşmeli ve KHK’lı) eksiksiz katılımının gerçekleşmesi noktasında gerekli hassasiyetin sağlanması gerekmektedir.

Etkinlik alanına belediyemizce ulaşım hizmeti sağlanacak olup, koordinasyonun eksiksiz yerine getirilmesi için müdürlüklerde katılım sağlanacak kesin personel sayısının ekte yer alan forma uygun olarak, en geç 03.08.2022 Çarşamba günü mesai bitimine kadar İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne [email protected] mail adresi üzerinden bildirilmesi hususunu saygılarımla rica ederim.”

 

 

MOBBİNG İDDİASI

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı İstanbul’daki 15 Temmuz anma programına vatandaşların ilgisinin az olması nedeniyle AKP’li belediyelerde personele açılış ve mitinglere katılma baskıları başladı.

İstanbul’da 15 Temmuz anma programındaki düşük katılımın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kocaeli’nde cumartesi gerçekleştireceği açılışa katılımın az olmaması için AKP’li Gebze Belediyesi’nde ve diğer ilçe belediyelerinde memur, işçi, sözleşmeli personel ve KHK’lı personellerin açılışa katılımlarının zorunlu olması tepkilere yol açtı.

Belediyedeki ismi açıklanmayan bazı personellerden öğrenildiğine göre personellerin aileleriyle beraber açılışa katılımlarının zorlanması ise belediye içinde mobbing yapıldığını akıllara getirdi.

Özellikle AKP iktidarının yanlış ekonomi politikaları sonrasında iktidarın anketlerde ciddi bir oy kaybı yaşandığı görülürken AKP’li belediyelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış ve mitinglerine katılım zorunluluğunun getirilmesi “AKP’de düşüş başladı” yorumlarını beraberinde getirdi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışlarını kalabalık gösterme çabası ise kitleleri ve kamuoyunu kontrol altında tutma çabası olarak değerlendirildi.