AKP'li belediyeden karikatür sergisine baskın

AKP'li belediyeden karikatür sergisine baskın
13 Mayıs 2013 11:00

Trabzon’daki “Demokrasi Forumu”nda çevre konulu karikatür sergisi açıldı. AKP’li Belediye Başkanı “Karikatürlerde Başbakan’a eleştiri var” diye gece yarısı sergiyi toplattı. Çizimlerin hepsine el koydu.

Trab­zo­n’­da TMMOB Mi­mar­lar Oda­sı, ‘Kent Kül­tür ve De­mok­ra­si For­umu­’ dü­zen­len­di. Fo­rum kap­sa­mın­da Ho­mur Mi­zah ve Ka­ri­ka­tür Gru­bu üye­le­ri­nin çev­re ko­nu­lu ka­ri­ka­tür­le­rin­den olu­şan bir ser­gi açıl­dı. An­cak bu ser­gi Trab­zo­n’­un AK­P’­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı Or­han Fev­zi Güm­rük­çü­oğ­lu­’nu kız­dır­dı.

Belediyeye ait olan Ha­ma­mi­za­de İh­san Bey Kül­tür Mer­ke­zi­’n­de açı­lan ka­ri­ka­tür ser­gi­sin­de; su­yun ti­ca­ri­leş­ti­ril­me­si­ne, nük­le­er san­tral­le­re, HE­S’­le­re kar­şı karikatürlerin yer al­dı­ğı ser­gi, ge­ce ya­rı­sı ope­ras­yo­nuy­la kal­dı­rıl­dı. Ho­mur Gru­bu­’n­dan ya­pı­lan açık­la­ma­da ser­gi­nin, Güm­rük­çü­oğ­lu­’nun is­te­ğiy­le ge­ce ya­rı­sı apar to­par kal­dı­rıl­dı­ğı be­lir­til­di. Ka­ri­ka­tür­le­re ise el ko­nul­du.

Ho­mur Gru­bu, “Ka­ri­ka­tür­ler sa­kın­ca­lı mal­ze­me gö­rül­dü­ğün­den ol­sa ge­rek geri ve­ril­me­di. Ka­ri­ka­tür­le­ri­mi­zi ser­gi­le­ye­ce­ği­miz baş­ka mec­ra­lar ara­ya­ca­ğı­z” açık­la­masını yap­tı.

Muhalif Gazete