AKP’li belediyeden, AKP’li meclis üyesinin şirketine 7.1 milyonluk ihale

AKP’li belediyeden, AKP’li meclis üyesinin şirketine 7.1 milyonluk ihale
28 Eylül 2022 12:51

AKP’li Arnavutköy Belediyesi’nin hibrit çim saha ihalesini, İskenderun Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li meclis üyesi Erdem Ünlüçetinkaya’nın şirketi kazansı.

 

 

Arnavutköy Belediyesi, pazarlık usulü ile Bolluca Stadyumu’na hibrit çim yüzeyli futbol sahası yaptırmak için 7 Eylül’de ihaleye çıktı. 2 teklif sunulan ihaleyi, 7 milyon 119 bin TL’lik en düşük teklifin sahibi Hatko Dokuma Tekstil İnşaat Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi kazandı. Belediye ile şirket arasında 26 Eylül 2022’de 120 günlük sözleşme imzalandı.
Sözcü’den özlem Güvemli’nin haberine göre, Hatay merkezli şirket, İskenderun Belediyesi Meclisi ve Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AKP’li üyesi Erdem Ünlüçetinkaya’ya ait. İş insanı Ünlüçetinkaya, 2019 yerel seçimlerine AKP’den 1.sıradan kontenjan adayı olarak girmişti. Ünlüçetinkaya 1981-1983 yılları arasında İskenderun Belediye Başkan yardımcılığı, 1983-1984 yılları arasında İskenderun Belediye Başkanlığı yaptı.

Ünlüçetinkaya’nın aile şirketi, geçtiğimiz yıl da AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin 8.6 milyon liralık “Ses Bariyeri (Gürültü Bariyeri) Yapım İşi” ihalesini almıştı.