AKP’li Belediyede ‘afiş’ kavgası!

AKP’li Belediyede ‘afiş’ kavgası!
5 Ekim 2022 10:24

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen ayki Elazığ ziyareti öncesinde AKP ve MHP il başkanları tarafından hazırlanan afişlerin billboardlara asılması ve sosyal medyada hedef alan paylaşımlarda bulunmaları AKP’li Elazığ Belediyesi Ekim ayı toplantısında CHP ile Cumhur İttifakı (AKP-MHP) meclis üyelerini karşı karşıya getirdi.

 

Fotoğraf: Şahin Şerifoğulları Twitter

 

 

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısını yapmak ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kentte yapacağı okulun temel atma törenine katılmak için 19 Eylül’de Elazığ’a gitmişti. Kılıçdaroğlu’nun Elazığ ziyareti öncesinde AKP ve MHP il başkanları tarafından gece yarısında kentin çeşitli yerlerindeki billboardlara Kılıçdaroğlu ve CHP’li vekilleri hedef gösteren afişler asılmıştı.

AKP’li Elazığ Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısında CHP ile Cumhur İttifakı arasında afiş tartışması yaşandı. AKP’li Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, CHP’nin yasal olmayan bir şekilde genel başkanlarının Elazığ’a gelişini duyurmaya çalıştıklarını iddia etti.

 

CHP’Lİ ÜYEDEN AKP’Lİ BAŞKANA AFİŞ TEPKİSİ

 

 

Gündem maddelerine geçilmeden önce gündem dışı söz alan ve genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ’a gelmeden önce aleyhte birçok paylaşım yapılarak hedef gösterildiğini belirten CHP Meclis Üyesi Cafer Yeşil şu ifadeleri kullandı:

* 19 Eylül’de şehrimize Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu teşrif etti. Biliyorsunuz burada okul inşaatı temel atma töreni vardı maalesef şehrimize yakışmayan olaylar gelişti. Billboardların yapılması, pankartların indirilmesi ve sosyal medyadan birçok aleyhte paylaşımlar yapıldı. Allah korusun en ufak bir kıvılcımda da insanların karşı karşıya gelmesi söz konusuydu. Tabi sağ olsunlar vatandaşlar sağduyulu davranıp bunu gündemlerine almadılar. Birçok insanda bunu doğru bulmadığını ifade etti.

* Şehrimize yakışmayan bir şeydi aslında. Az önce belirttiğiniz gibi gönül belediyeciliği dediniz. Aslında gönül belediyeciliğinde herkesin yeri olması gerekir diye düşünüyorum. Ben öyle görüyordum ama maalesef işin doğrusu sanki orada biraz sıkıntılar yaşadık gibi geliyor. Aynı zamanda bir temel atma töreninde nasıl olurda bürokrasi nasıl olmaz. Burada devlet madem kalıcısıysa her şeyi devlet toplum için yapıyorsa bunun maalesef olmaması gerekir.

* Gerçekten üzüldük gönül ister ki Elazığ’ımız da bu tür şeyler asla yakışmayan şeyler. İnşallah bundan sonra hoşgörü hakim olur. Bu tür şeyler yaşanmaz bundan dolayı gerçekten çok üzüldük. Bizim meclis üyesi arkadaşlarımızın bazıları sosyal medyadan bir sürü şeyler yazdı. İnşallah bir daha böyle bir şeyin asla olmaması, yaşanmaması temennisinde bulunuyorum.