AKP'li belediye yoksula kat diye eşe dosta yapmış

AKP'li belediye yoksula kat diye eşe dosta yapmış
15 Şubat 2013 00:39

Ballı konutları belediye bürokratları paylaştı!

Dar gelirli vatandaşlar için Kocaeli Belediyesi, lüks konut yaptı.

Bin liraya 3+1 daire yapacağını duyuran Kocaeli Belediyesi, bu evleri kendi yönetici ve personeline dağıttı…

Sözcü’den Bülent EKİNCİ’nin haberine göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli vatandaşlara ev yapması için Kent Konut’u kurdu. Belediye, halka, İzmit Erenler-Cedit bölgesinde Nokta İnşaat ve Pasifik inşaat şirketlerine 4 bloktan oluşan 152 dairelik Umutkent konutlarını yaptıracaklarını duyurdu.

Daire fiyatı 90-95 bin lira olarak ilan edilen konut inşaatına 2009 yılında başlandı. 150 metrekare 3 oda 1 salondan oluşan konuttaki dairelere sahip olmak isteyenler satışın ilk günü sabah 8’de Kent Konut’a alan etti. Ancak yetkililer tüm dairelerin bittiğini söyleyerek vatandaşları hüsrana uğrattı.



Konutların büyükşehir belediyesi çalışanları ve bazı AKP’li bürokratlara dağıtıldığı ortaya çıktı. Lüks dairelerin her biri 90-95 bin liraya belediye çalışanlarına paylaştırıldı. Bürokratlar, bölgenin en prestijli konutu olan Umutkent’teki evlerine çoktan yerleşti, olan yine düşük fiyata ev sahibi olmak isteyen vatandaşa oldu.

Gölkent-2’de benzer olay yaşandı

Kent Konut tarafından 2009’da tamamlanan Gölkent2 konutlarında da benzer bir olay yaşandı. Nedim Arsal, İzmit ilçe başkanıyken, yöneticileri ve kendisi kurasız çekilişsiz ev sahibi oldu.