AKP'li belediye meclis üyesine Danimarka polisinden fotoğraf tepkisi

AKP'li belediye meclis üyesine Danimarka polisinden fotoğraf tepkisi
25 Şubat 2013 10:07

Didim Turizmini destek olmak için Kopenhag’a gelen Didim Belediye Meclisi Üyesi Burhan Çolak, şehirde resim çekerken bir sivil polisin kendisine suçlu muamelesi yapmasından büyük üzüntü duyduğunu, durumu anlattığı Türk Büyükelçiliğinden de beklediği ilgiyi görmediğini söyledi.

 

 

 

Danimarka’nın Herning şehrinde yapılacak Turizm fuarına katılan, Didim’li turizmcileri desteklemek üzere Kopenhag’a gelen AKP’li Belediye Meclisi Üyesi Burhan Çolak, polisin işgüzarlığı ile karşılaştı. Herning şehrine gitmeden önce Kopenhag’ı dolaşan Burhan Çolak, dikkatini çeken bisikletlerin resmini çekince, bir polisin müdahalesi karşısında şok oldu.

 

 

 

 

 

Burhan Çolak aynı partiden Belediye Meclisi Üyesi olan arkadaşı Atilla Milor ile, Didim turizmine destek vermek için Danimarka’ya geldiklerini belirterek ‘Bizim amacımız, Danimarka’daki Turizm fuarına katılan turizmcilerimize destek vermekti. Fuara gitmeden önce Kopenhag’ı tanımak istedik. Ancak büyük bir zevkle geldiğimiz Kopenhag’da üzüntü yaşadık. Demokrasisi, özgürlüğü ile övünen Danimarka’da böyle bir olay yaşayacağımız aklımıza gelmezdi. Şehirde bisiklet çokluğu ve bisikletlerin çeşitliliği dikkatimi çekti. Belki Didim’de halkı bisiklet binmeye özendirebiliriz diyerek bisikletlerin resimlerini çekiyordum.

 

 

 

 

 

 

 

O sırada kimliğini göstererek sivil polis olduğunu söyleyen bir kişi hemen ‘Ne yapıyorsun?’ diyerek sert bir şekilde elini kameramın önüne getirerek bana mani oldu. Pasaportumu ve diğer kimlik belgelerimi isterken ben kendisine turist olduğumu, bisiklet resmi çekmenin hiçbir ülkede suç olmadığını söyledim. O zaman ‘Ben adamı gözünden anlarım’ diyerek suçlu muamelesi yapmaya başladı. Ben de kendisine bizim ülkemizde, özellikle Didim’de Danimarkalı turistlere böyle davranılmadığını çok iyi davranıldığını belirterek, davranışından duyduğum üzüntüyü dile getirdim. Yeşil pasaportumuza rağmen hemen merkeze telefon ederek, kimlik bilgilerimizi verdi ve hakkımızda bilgi toplamaya başladı. Daha sora da bıraktı. Ama özür bile dilemedi’ dedi.

 

 

 

 

 

 

 

ELÇİLİKTEN İLGİ BEKLERDİK

 

Burhan Çolak, yardım için aradığı Türk Büyükelçiliğinden de beklediği ilgiyi görmediğini belirterek, telefondaki sekreterin kendisini Emniyet Müşaviri Cuma Ali Aydın’a bağladığını, müşavirin de kendisine ‘Böyle şeyler oluyor. Bir dilekçe yazın, olayın olduğu yeri, polisin adını belirtin’ diyerek tipik Türk memuru gibi davrandığını söyledi. Burhan Çolak, Türk Büyükelçisinin en azından durumu Danimarka makamlarına bildirerek, bir Türk vatandaşının, üstelik bir politikacının suçlu muamelesi görmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirmesini beklediğini söyledi.