AKP’li belediye, İLBANK kredisi ve UNICEF’in desteğiyle yapılan öğrenci yurdunu başkanlık makamı yaptı!

AKP’li belediye, İLBANK kredisi ve UNICEF’in desteğiyle yapılan öğrenci yurdunu başkanlık makamı yaptı!
20 Mayıs 2022 08:40

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, İLBANK kredisi ve UNICEF’in desteğiyle ‘Haydi Kızlar Okula’ projesi kapsamında yapılan kız öğrenci yurdu, AKP’li belediye başkanına makam olarak tahsis edildi. Eğitim-İş Şanlıurfa Şube Başkanı Sedat Kayaokay, “Bu yapı ilçenin tek bağımsız kız yurdu olacaktı. Bu durum ‘Haydi Kızlar Okula’ diye başlanan sürecin ‘Haydi Kızlar Eve’ye dönüştüğünü gösteriyor” diyerek tepki gösterdi.

 

 

Cumhuriyet gazetesinden Sefa Uyar’ın haberine göre, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, önceki belediye tarafından İLBANK kredisi ve UNICEF’in desteğiyle “Haydi Kızlar Okula” projesi kapsamında 200 kapasiteli kız yurdu yapıldı. Ancak kız yurdu daha açılmadan AKP’li Ceylanpınar Belediyesi tarafından belediye başkanına makam olarak tahsis edildi.
Eğitim-İş : Yasal yollara başvuracağız
Eğitim-İş Şanlıurfa Şube Başkanı Sedat Kayaokay, “Bu yapı ilçenin tek bağımsız kız yurdu olacaktı. Bu durum ‘Haydi Kızlar Okula’ diye başlanan sürecin ‘Haydi Kızlar Eve’ye dönüştüğünü gösteriyor” diye konuştu.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ise barınma sorunlarına ve tarikatların faaliyetlerine işaret ederek “Anlıyoruz ki iktidarı elinde tutanlar için tüm bunlar, tarikatların en rahat faaliyet gösterdiği illerden olan Şanlıurfa’daki bir belediye başkanının ceylan derisi makam koltuğunu nereye koyacağından daha önemli değil. Tek bir kız çocuğunun hayalleri, eğitim hakkı dahi bu ülkedeki tüm koltuklardan hayatidir” dedi. Özbay, yasal yollara başvuracaklarını söyledi.