AKP’li belediye, Atatürk Köşesi’ni kaldırdı

AKP’li belediye, Atatürk Köşesi’ni kaldırdı
14 Eylül 2022 10:15

Nevşehir’de AKP’li Çalış Belediyesi, AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün ismini taşıyan parktaki Atatürk Köşesi’ni kaldırdı. AKP’li Belediye bununla da yetinmeyip, Atatürk Köşesi’nde bulunan Atatürk resmini de kaldırdı.

 

 

Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre AKP iktidarında birçok kültür merkezi, stadyum ve parklardan Atatürk ismi silinmeye devam ediyor.

Nevşehir’de AKP’li Çalış Belediyesi, AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün ismini taşıyan parkta bulunan “Atatürk Köşesi’ni” kaldırarak yerine “Fevzi Çelik Köşesi” yaptı.

Belediye bununla da yetinmeyip, Atatürk Köşesi’nde bulunan Atatürk resmini de kaldırdı.

 

 

“AKP, ATATÜRK’ÜN İSMİNİ HER YERDEN SİLMEYİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİ”

 

 

AKP’li Belediyeyi Atatürk düşmanlığı yapmakla suçlayan CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

*AKP’li Çalış Belediyesi kendisine ait parkın içerisinde bulunan Atatürk Köşesi’ni ve burada bulunan Atatürk’ün resimlerini kaldırarak başka birisinin ismini vermiş. İsmini verdikleri Zeki Çelik’in kim olduğunu araştırdık ama kim olduğunu bulamadık.

*AKP, Atatürk’ün ismini her yerden silmeyi alışkanlık haline getirdi. Atatürk’e bu düşmanlığınızın sebebi nedir?

*Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e her defasında saldıran bu zihniyeti kınıyorum. Ne yaparsanız yapın bu milletin yüreğinden Atatürk sevgisini silemeyeceksiniz.

 

 

“MİLLETVEKİLİNİN İSMİNİN VERİLMESİ ACİZLİKTİR”

 

 

Parka AKP’li vekilin isminin verilmesini de eleştiren CHP’li Gülmez, “Belediye, Atatürk’ün ismini değiştirmekle kalmayıp bir de parka AKP Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün ismini vermiş. Mustafa Açıkgöz’ün Nevşehir ya da Çalış için ne faydası var da bu parka onun ismini verdiniz? Sıradan bir milletvekili olan Mustafa Açıkgöz, ilçenin hangi sorununu çözmüş, Nevşehir’e ne hizmeti olmuş? Burada sadece milletvekiline şirin görünmek için parka isminin verilmesi acizliktir” dedi.