AKP’li başkanın ‘ben yaptım oldu’ projelerinin hepsi davalık oldu!

AKP’li başkanın ‘ben yaptım oldu’ projelerinin hepsi davalık oldu!
2 Temmuz 2022 10:10

31 Mart seçimlerinden sonra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olan AKP’li Mustafa Demir, vatandaşların, sivil toplum örgütlerinin ve muhalefet meclis üyelerinin karşı çıkmasına rağmen “Ben yaptım oldu” projeleri nedeniyle mahkemelik oldu.

 

 

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre seçim öncesinde kente yapılacak 100 mega projeden bahseden ve şehri “Birlikte yöneteceğiz” diyen AKP’li Mustafa Demir, belediye başkanı seçildikten sonra bu sözlerini unuttu.

Kendisinden önceki AKP’li Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın kente kazandırdığı, parkları imara açan, sosyal tesisleri kiraya veren, hayvanat bahçesini kapatan Demir, sivil toplum örgütleri, vatandaşlar ve Millet İttifaklı meclis üyelerinin karşı çıkmasına rağmen tepki çeken projenin temelini attı. Temeli atılan bu projelerin hepsine dava açıldı.

 

 

CHP’Lİ BELEDİYENİN TESİSLERİNE EL KONULDU

 

 

Atakum ilçesi sahilinde bulunan ve daha önceki yıllarda Atakum Belediyesi sosyal tesisleri olarak kullanılan Yalı Kafe’yi, İller Bankası’ndan alan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bir süre sonra burayı yıktı.

Alanı imara açarak 3 katlı binalar yapılacak şekilde Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe yapma kararı aldı. Ancak, CHP’li meclis üyeleri imar değişikliğini yargıya taşıdı.

Mahkeme imar değişikliği kararını iptal etti. AKP’li Başkan mahkeme kararına uymayıp, hakimi HSYK’ya şikayet edeceklerini söylerken, CHP’li Meclis üyeleri projenin yapı ruhsatının iptali için yeni bir dava daha açtı.

Başkan Demir, çözüm olarak projenin adını değiştirerek Belediye Sosyal Tesisleri yaparak yargı kararını boşa çıkardı. Ancak, Demir’in bu hamlesi de yargıya taşındı.

 

 

PARKLARI İMARA AÇTI

 

 

AKP’li eski Belediye Başkanı şimdiki Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz tarafından, ilçelerden gelen araçların terminal olarak kullandığı ve çeşitli depolama ile ticaret binaların bulunduğu alanı kamulaştırıp park haline getirdi.

Kent merkezinde bulunan nadir yeşil alanlardan biri olan Kültür Parkın bir kısmı, Başkan Mustafa Demir tarafından imara açıldı.

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım ilçesinde bulunan ve kent merkezindeki nadir yeşil alanlardan biri olan Kültür Parkı’n bir kısmını geçen yıl imara açarak, Alo 153 Kent Yönetim Merkezi ile ilçe terminali yapmaya başladı.

Mimar Odası ve CHP’li meclis üyeleri tarafından açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı AKP’li Mustafa Demir

Demir, bölgeyi Millet Bahçesi ilan ederek mahkeme kararını yine boşa çıkardı. Başkan Mustafa Demir, kısa süre sonra da Atakum ilçesinde bulunan Emek Park’ı imara açarak 6 dönümlük TEKNOFEST için Çocuk Üniversitesi binası yapmaya başladı. Mimar Odası bu imar değişikliğine de dava açtı.