AKP’li başkandan şok itiraf! ‘Memleketin yarısı aç ve fakir’

AKP’li başkandan şok itiraf! ‘Memleketin yarısı aç ve fakir’
3 Haziran 2021 11:31

AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Gültak, altı çocuk babası inşaat işçisi Abdullah Ertem’nin ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihar etmesini değerlendirirken “En fakir insan, en zavallı insan intihar eder mi ya! O zaman memleketin yarısının intihar etmesi gerek. Yani fakirlik, borçlu olmak intiharın sebebi midir? O zaman Afrika’daki insanların her gün intihar etmesi lazım” ifadelerini kullandı.

 

 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, belediye başkanı Gültak’a sert tepki gösterdi. Antmen “6 çocuk babası bir insan yoksulluktan intihar ediyor ama iktidar partisinin belediye başkanı bundan zerrece üzüntü duymuyor. Neredeyse yoksulluktan intihar eden vatandaşımızı suçlayacak. ‘Hindistan fakir, Afrika aç ama intihar ediyorlar mı?’ diyebiliyor. Halkı çaresiz bıraktınız anladık ama vicdanınızı da rafa mı kaldırdınız? Türkiye AKP’den önce Avrupa ülkeleriyle kıyaslanıyordu şimdi ise Afrika’nın aç kabileleriyle kıyaslanıyor! AKP iktidarında her gün bir vatandaş işsizlikten ve yoksulluktan intihar ediyor. Saraylarda yaşayıp lüks içinde gezerken gözleri sadece besledikleri 5’li çeteyi görüyor. Ölenleri görmüyor. AKP bir açlık can güvenliği sorunu haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

 

 

Cumhuriyet Gazetesinden Abidin Yağmur’un haberine göre; AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Güneş Mahallesi’nde yaşayan ve geçim sıkıntısı çeken 6 çocuk babası inşaat işçisi Abdullah Ertem’in yaşamına son vermesi sonrası “Türkiye’de ilk kez intihar olmuyor. İntihar dediğiniz şey sonuç itibariyle kesinlikle ekonomiyle ilgili intiharlar olmaz. En fakir insan, en zavallı insan intihar eder mi ya! O zaman memleketin yarısının intihar etmesi gerek. Dünyanın hepsinin intihar etmesi gerek. Yani fakirlik, borçlu olmak intiharın sebebi midir? Gidin psikiyatristlerle görüşün ya. Böyle bir sebep duymadım ben. Hindistan. Yüzde 80’i fakir, gülüyor. Pakistan, Afganistan. Afrika’ya gidin ya! Hepsi fakir. Bir tane zengin adam göremezsiniz ama intihar… Siz öyle bir şey yapıyorsunuz ki şimdi, intihar oldu, ekonomi kötü, Ak Parti kötü, o kötü, bu kötü. Ya buna da saygı duyuyorum bak. Sen öyle siyaset yapacaksın, ben ona cevap veririm. Yok ekonomi kötüye gitti, yok fakirlik nedeniyle intihar etti. O zaman Afrika’daki insanların her gün intihar etmesi lazım. İntiharın sebebi ekonomi değildir, para değildir. Kişinin psikolojik sorunlarıdır” dedi.