AKP’li Başakşehir Belediyesi bakın ne için çalışıyor!

AKP’li Başakşehir Belediyesi bakın ne için çalışıyor!
9 Mart 2014 13:28

CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı, Başakşehir Belediyesi çalışanlarının AKP için çalıştırıldığını tespit ettiklerini belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

 

SAADET PARTİSİ DE SUÇLAMIŞTI

 

Mevlüt Uysal’a bir başka suçlama da Saadet Partisi Başakşehir İlçe Teşkilatı’ndan gelmişti. İki gün önce yapılan yazılı açıklamada, Saadet Partisi adının kullanılarak Mevlüt Uysal’a oy istendiği ifade edilmiş ve suç duyurusunda bulunulacağı bildirilmişti.

 

b1

 

CHP’LİLER FOTOĞRAFLARLA BELGELEDİ

 

CHP İlçe Başkanlığı’ndan yapılan yazılı basın açıklamasında, Başakşehir Vadi Center AVM’nin alt katındaki depoda Mevlüt Uysal’ın AKP logolu broşürlerinin ve yine üzerinde AKP logolu Mevlüt Uysal fotoğraflarının olduğu saksı ve süs bitkilerinin belediye çalışanları tarafından hazırlandığının fotoğraflarla belgelendiği belirtildi.

 

b3

 

Basın açıklamasına söz konusu fotoğrafları da ekleyen CHP’liler, hazırlanan paketlerin belediyeye ait araçlarla mahallelere götürüldüğünü ve yine belediye çalışanları tarafından vatandaşlara dağıtıldığına dikkat çekerek, Mevlüt Uysal’ın suç işlediğini ve yasal işlem başlatacaklarını bildirdiler.

 

b4

 

İşte o açıklama:

 

“04.03.2014 akşamı, Başakşehir Vadi Center AVM’nin altında bulunan ve ana taşınmazdaki işyeri maliklerinin ortak alanı olan otopark ve depo alanı Başakşehir Belediyesi çalışanlarınca işgal edilerek, içerisinde;

 

1- Üzerinde AKP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt UYSAL’ın görseli bulunan, saksı içerisinde süs bitkisi,

 

2- AKP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt UYSAL’ın partisi tarafından hazırlanmış propaganda broşürü,

 

3- Başakşehir Belediyesince hazırlanmış tanıtım broşürü bulunan propaganda/promosyon paketi hazırlanmıştır.

 

Hazırlanan bu paketler, belediyeye ait nakliye araçları da kullanılmak suretiyle mahallelere sevkedilmiştir.

 

05.03.2014 sabahı ve devam eden günlerde söz konusu propaganda/promosyon paketleri belediye işçileri tarafından vatandaşlara dağıtılmıştır.

 

298 Sayılı Yasanın 62. maddesi uyarınca Belediyelerin memur ve hizmetlileri, el ilanı niteliğindeki basılı malzemeyi dağıtamazlar. Yine aynı yasanın 63. Maddesi uyarınca, belediyelerin “siyasi partilere veya adaylara her ne nam ile olursa olsun bağış ve yardımlarda bulunmaları, memur ve hizmetlileriyle her türlü araç ve gereç ve imkanlarını siyasi bir partinin veya adayın emrinde veya her hangi bir siyasi faaliyette çalıştırmaları, kullanmaları veya kullandırmaları, siyasi bir partinin lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyuna tesir etmek maksadiyle her türlü yayınlarda bulunmaları yasaktır.”

 

b5

 

Başakşehir Belediye Başkanı ve yetkililerinin bu tutumu yasanın açıkça çiğnenmesinin yanı sıra vatandaşların vergileri ile oluşan kamu kaynaklarının bir siyasi partiye kullandırılması sebebiyle siyasi etik kurallarının da yok sayılmasıdır.

 

Yasanın emredici hükümlerini ve siyasi etik kurallarını açıkça çiğneyen Başakşehir Belediye Başkanı ve yetkililerini kınadığımızı, haklarında yetkili mercilere şikayette bulunacağımızı, basın ve kamuoyunun bilgi ve takdirine saygılarımızla sunarız.

 

b2