AKP’li Akkuş, Türkan Saylan’ı hedef aldı: İsmi yaşatılmayacak!

AKP’li Akkuş, Türkan Saylan’ı hedef aldı: İsmi yaşatılmayacak!
17 Aralık 2021 08:01

İBB Meclisi toplantısında AKP Grup Sözcüsü Faruk Akkuş, Türkan Saylan’ın isminin bir sokağa verilmesinin neden 1 yıldır komisyonda bekletildiğinin gündeme getirilmesi üzerine, “AK Parti çoğunluğu olduğu sürece Türkan Saylan gibi bu toplumu bölen kişilerin isimleri bir yerlerde yaşatılmayacaktır” dedi.

 

 

İBB Meclisi toplantısında AKP Grup Sözcüsü Faruk Akkuş tarafından Türkan Saylan hakkında kullanılan ifadeler tepki çekti. Akkuş’un ifadeleri nedeniyle Meclis’te gerilim yaşandı.

Türkan Saylan’ın isminin bir sokağa verilmesinin neden 1 yıldır komisyonda bekletildiğinin gündeme getirilmesi üzerine AKP Grup Sözcüsü Faruk Akkuş, “Türkan Saylan’ın toplumun çoğunluğunu teşkil eden insanların ortak değerlerine saygı duymayan biridir. Bu sebeple de, hiç lafımızı esirgemiyoruz. İstediğiniz kadar bağırabilirsiniz, biz burada olduğumuz sürece, AK Parti çoğunluğu olduğu sürece Türkan Saylan gibi bu toplumu bölen kişilerin isimleri bir yerlerde yaşatılmayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

‘FETÖCÜ’lerin sözleri’

 
CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Akkuş’un ifadelerine tepki göstererek, “Bunlar FETÖ’cülerin sözleri. FETÖ’cüler bu sözlerle Türkan Saylan’ı cezaevine attırdılar. Operasyonlar onun için yapıldı. FETÖ’nün sözlerinin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tekrar tekrar itirafıdır. Türkan Saylan’ın isminin verilmemesi sonununa kadar da siyasidir. Bunun teknikle taktikle ilgisi yoktur. Siyasi düşüncelerine uymadığı için Türkan Saylan’a düşmanlık yapıyorlar. Bunlar FETÖ’nün sözlerinin ta kendisidir” dedi.

AKP’li Faruk Akkuş, Balyalı’nın sözlerine tepki göstererek, “FETÖ’nün sözleridir lafını aynen iade ediyorum. Evet, tavrımız siyasi bir tavırdır. Onların tavrı da siyasi bir tavırdır. Türkan Saylan bu Türk milletini temsil eden biri değildir” diyerek Saylan’ı hedef almayı sürdürdü.

Balyalı ise, “Geçmişte Yunan kazansaydı diyen o püsküllüyü önder alanların bugün Türkan Saylan’a karşı olmasından daha doğal bir şey yok. Biz onların Türkan Saylan’a karşı olmasından gurur duyarız” dedi.

 

 

‘Saylan’ın adını Beşiktaş’ta yaşatacağız’

 
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Türkan Saylan’ın adını Beşiktaş’ta yaşatacaklarını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Akpolat, “FETÖ Kumpası sonrası aramızdan ayrılan, Arnavutköy mahallemizden komşumuz Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adını ben ve halkımız Beşiktaş’ta yaşatacağız. Haftaya onun sokağında buluşacağız, ismini mevcut sokak tabelasının yanına bizzat ben asacağım. Utanmıyorlarsa, gelip kaldırsınlar” dedi.

 

 

‘Saylan’ın adını Maltepe’de yaşatmaktan onur duyuyoruz’

 
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, “Türkan Saylan’ın adını Maltepe’de yaşatmaktan onur duyuyoruz! Benim de üyesi olduğum İBB Meclisi’nde, AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş’un, 30 binden fazla kız çocuğunu okutmuş Prof. Dr. Türkan Saylan’a yönelik sarf ettiği nefret söylemini kınıyor, özür dilemeye davet ediyorum” paylaşımını yaptı.