AKP’de toplu istifa şoku

AKP’de toplu istifa şoku
23 Ağustos 2013 19:32

AKP Tunceli İl Başkanı Veli Suroğlu, merkez ilçe ile 7 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, genel merkezin isteği doğrultusunda istifa ettiklerini açıkladı.

AKP Tunceli Koordinatörü Siirt Milletvekili Osman Ören ile görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği doğrultusunda il yönetimi, merkez ve 7 ilçe teşkilatı görevlerinden istifa etti.

Bugün Tunceli’ye gelen Milletvekili Osman Ören, il başkanlığına giderek partili yöneticilerin istifalarını elden aldıktan sonra Ankara’ya döndü.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP’nin istifa eden Tunceli İl Başkanı Veli Suroğlu, bugün itibarıyla Tunceli teşkilatının istifa ettiğini, istifa dilekçelerinin de genel merkeze gönderildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Ben ve merkez ilçe teşkilatı dahil, 7 ilçe başkanı ve yöneticileri istifa etti. Genel merkezimiz, istifa etmemizi istedi. Biz de kararlarına saygı duyduk ve teşkilat olarak istifa ettik. İstifalarımızı da koordinatör milletvekilimiz sayın Osman Ören’e teslim ettik. Partimizin daha da güçlenmesi için istifa ettim. Ben dahil bütün yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri yöneticilikten istifa ettiler. Biz istifalarımızı verdik, taktir bundan sonra artık kamuoyunun olacaktır. Ben AKP içinde kalmaya devam edeceğim ama partimizde yeni bir yapılanmaya gidileceği söylendi. İstifamız istendi, biz de bunun için istifa ettik. İstifamız konusunda çok fazla detaya girmek istemem, bu partinin iç işleyişi, parti daha da güçlensin diye istifa ettik.”

SİNAN YERLİKAYA: HİZMETE HAZIRIM

Tunceli il başkanlığına, bir süre önce CHP’den istifa ederek AKP’ye geçen Sinan Yerlikaya’nın getirileceği belirtiliyor.

İl başkanlığına getirileceği konusundaki gelişmeleri değerlendiren Yerlikaya, “AKP için hizmet etmeye hazırım. Partimizin vereceği her türlü görevi layıki ile yerine getireceğim. AKP Tunceli örgütünde yeni bir yapılanmaya gidiliyor. Önümüzdeki hafta başında MYK toplantısında sanırım bir atama yapılacak. Şu anda çok fazla bir şey söylemek doğru değil. Partimiz beni o göreve layık görürse, tabi ki kabul ederim” diye konuştu.