AKP'de saray kavgası başladı

AKP'de saray kavgası başladı
10 Mayıs 2013 14:03

Akp ile cemeaat arasında başlayan ve Fethullah Gülen’in son konuşmasıyla ayyuka çıkan gerginlik şimdi de “Köşk” tartışmalarına sahne oluyor.

Zaman Gazetesi’nin “Erdoğan Cumhurbaşkanı olmasın” başlıklı yazısı üzerine Başbakan’ın sağ kolu Akdoğan tepki gösterdi ve Zaman Gazetesine çattı.

Akdoğan, cemaat yazarlarından olarak bilinen Hüseyin Gülerce’nin “Erdoğan için aday olmazsa partili cumhurbaşkanına da gerek kalmaz” sözlerinin geçtiği yazısına da atıf yaptı.

Akdoğan şöyle devam etti “Son dönemde, ‘iki parti anayasa yapamaz’, ‘anayasa taslağı mutlaka halka götürülmeli’, ‘Başkanlık meselesi olursa anayasa yapılamaz’ gibi önkabuller, dayatma havası vermeye başladı. Hatta ‘Başbakan aday olmasa daha iyi olur’ demeye getirenler bile var.”

PARTİLİ CUMHURBAŞKANI OLMASIN

Akdoğan Gülerce’nin, yazısında, “partili Cumhurbaşkanı olmasın” göndermesine karşılık şunları söyledi:

“Başkanlık sistemi veya partili cumhurbaşkanı gibi uzun vadeli ve ilkesel olarak bakılması gereken bir konuya da, belli şahısların durumuyla ilişkilendirerek karşı çıkmak ayrı bir yanlıştır. Belli kişiler için düzenleme yapmak ne kadar yanlışsa, belli kişiler istifade etmesin diye gerekli olan bir düzenlemeyi yapmamak da o kadar yanlıştır. Önemli olan Türkiye’nin ihtiyacının ne olduğudur.”

Cemaat ile gerginlik bu düzeyde devam ederse AKP’de saray kavgalarının artarak devam edeceği şimdiden konuşmaya başlandı.