AKP’de kongre günü!

AKP’de kongre günü!
24 Mart 2021 11:32

AKP’nin 7’nci Olağan Büyük Kongresi, “Türkiye için güven ve istikrar” sloganı ile başladı.

 

 

AKP, büyük kongrede 2023’e hazırlık olarak ilan ettiği yeni dönemin kadrolarını belirleyecek. Ankara Spor Salonu’nda yapılan kongrede önemli değişimlere imza atılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kongrede yapacağı konuşma için geçen hafta “2023’ün manifestosu olacak” demişti.

 

Genel başkanvekili sayısı 2’ye çıkacak
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısının 2’ye çıkarılacağını belirtti.

Yazıcı, “Büyük bir partiyiz. MKYK üye sayısı 50’den 75’e çıktı. Yedek üye sayısı ise 25’ten 30’a çıkarıldı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dışarıdaki kalabalığa yaptığı konuşmada çeşitli illerden gelen partilileri selamlayarak, “Önümüzde 2023 var. 2023’e hazır mıyız?” dedi.

 

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

 

”Saygıdeğer kardeşlerim, sizleri böyle anlamlı bir buluşmada özellikle de kar yağışının tüm mikropları temizli bir anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum. Biraz sonra 7. Olağan büyük kongremizi yapacağız. Şu ana kadar kurulduğumuzdan bu yana son olarak üye kayıtlarını istediğimde, üye kayıt sayımız 13 milyon 500 bine ulaştı. Bırakın Türkiye’yi dünyada böyle bir siyasi parti yok. Hamdolsun 1 milyonu aşkın genç üyesiyle yaklaşık 5 milyonu aşkın kadın üyesiyle ve bunun dışında ana kademe üyesiyle dünyada bir başkası yok.

Bugün yapacağımız tüzük tadilatıyla 50 kişilik bir Merkez Karar Yönetim Kurulu değil 75 kişilik bir Merkez Karar Yönetim Kurulu’yla yola devam edeceğiz. Yedek diye bir ifade var o da 35 kişi, onlar da aynen 35 kişiyle beraber çalışacaklar asıl üyeler gibi.”