AKP'de iç karışıklık var

AKP'de iç karışıklık var
5 Şubat 2013 15:18

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, AK Parti içinde bir karışıklığın söz konusu olduğunu iddia ederek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a yönelik, ”Evindeki çözülmeyi gizlemek için komşu evde kavga varmış gibi gösterip, fırsat kolluyor” dedi.

Tarhan, yaptığı yazılı açıklamada, terörle mücadelede yeni sürece ilişkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, iktidara yönelik, ”Dürüst olun, gizli ajandanız olmasın, halka açıklayamayacağınız sözler vermeyin ve bilgi verin” şartlarını anımsattı. İktidarın, ”geçmişte yaptığı gibi” aynı hataları yaptığını ve süreci halktan gizlediğini öne süren Tarhan, ”Madem tarihi önemde bir süreç bu, neden onurlu bir siyasetçi gibi davranmıyorsunuz- Pekala madem delikanlısınız ‘çözeceğim’ diyorsunuz, neden sorumluluğu almıyor ve hangi korkuyla bilinmez, ‘ben yapmadım MİT yaptı’ diyorsunuz” ifadelerini kullandı.


 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, ”Biz hükümet olarak görüşürsek millet bizi affetmez” dediğini belirten Tarhan, açıklamasında şunları kaydetti:
 
”Yoksa affedilemeyecek şeyler mi yapılıyor? ‘Teknik görüşme, teknik görüşme’ diyorsunuz, peki uyuşturucu ticareti de bu teknik görüşmelerin içinde var mıdır? Ülkenin geleceğini atanmış bir memura emanet eden bir adama biz seçilmişler, bunları sormayacak mıyız? ‘Örgütün yurt dışına çıkmasına izin vereceğiz’ diyorsunuz. Peki nasıl yapacaksınız? Güvenlik güçleri, önünden geçen teröristleri görmezden mi gelecek? Yoksa yeni Habur yargılamaları mı yapılacak? Belli ki bütün bu sorular da yanıtsız kalacak.


 
Belli ki bugünlerde yorgun Başbakan. Yargı, MİT, Emniyet çatışması ortada, bürokratik kontrolü kaybetmiş. Düşler kurup, partisini bırakıp koşa koşa gelenler, Bakan olamamış ama mutsuz olmuş. Kabine revizyonunda dağ fare doğurmuştur. Belli ki eli rahat değil, fazlasını yapamıyor Başbakan. Çünkü, yedi kocalı Hürmüz’den farksız AKP, kaynıyor. Başkanlık acelesi de o yüzden. O yüzden tek amaca kilitlenmiş ve tüm saatleri Çankaya’ya kurmuştur. O yüzden 864 rakımlı tepeye gidilecek yolda her şey mubah, yol kazası istemiyor. Ne kardeşlik edebiyatı ne o mazideki mukaddes mücahitlik hatıraları ve ne de o kutsanmış ittifakların önemi yok artık. Mutlak güç için ivedi referandum isteği bundan.
 
Onun Çankaya ve sonrası planları tek kişiliktir ve kimseye yer yoktur. Bu yolculuk, ‘one way ticket’ yolculuktur. Bu yüzden yapıya dinamizm katmak için medya gücünü kullanarak yapay saldırılar yaptırıyor. Evindeki çözülmeyi gizlemek için komşu evde kavga varmış gibi gösterip, fırsat kolluyor.”

 
Tarhan, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, 10 yıllık iktidar sürecinde artık sözlerinin azaldığını iddia ederek, ”İlgili ilgisiz her konuda konuşmakta. Sabah programlarına da çıkıp yemek tarifi vermeye başlarsa şaşırmamak gerekir. Belli ki bugünlerde biraz yalnız Başbakan. Bunca ah almak da Allah için yalnızlaştırır insanı. Öyle görünüyor ki çıkabilirse şayet 864’üncü rakımda, inan olsun, kimse kalmayacaktır yanında” dedi.