AKP’de hangi bakanlar hangi illerden milletvekili adayı yapılacak?

AKP’de hangi bakanlar hangi illerden milletvekili adayı yapılacak?
23 Mart 2023 09:00

AKP’de Hulusi Akar, Derya Yanık, Süleyman Soylu, Fuat Oktay ve Binali Yıldırım’ın milletvekili adayı olacakları ortaya çıktı.

 
TELE1 ekranlarında Gazeteci Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman programının daimi yorumcularından Barış Yarkadaş, AKP kulislerinden milletvekili adaylığıyla ilgili dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.

Barış Yarkadaş; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın hangi illerden milletvekili adayı yapılacaklarını açıkladı.

 

Yarkadaş şu bilgileri paylaştı:

 

“Hulusi Akar kesinlikle Kayseri’den milletvekili adayı yapılıyor. Derya Yanık Osmaniye’den milletvekili adayı oluyor. Süleyman Soylu’nun yeni dönem için milletvekili adayı olmak istemediği sayın Erdoğan’dan izin istediği ama bu izin talebinin kabul edilmediğini öğrendim. Fuat Oktay’ın Ankara’dan milletvekili adayı yapılacağını  konuştuğum AK Partililer söylediler. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Maraş’tan aday olacağı söyleniyor. Hatay’dan Süleyman Soylu, Maraş’tan Fahrettin Koca. Binali Yıldırım da İzmir’den aday olacak. Hakan Fidan yok. Milletvekili adayı olarak ismini duymadım ama önümüzdeki dönemde belki farklı isimler olabilir.”