AKP’de EYT gerginliği!

AKP’de EYT gerginliği!
3 Nisan 2023 10:23

AKP iktidarı EYT’lilerin ilk maaşını seçim öncesine yetiştirme çabasına girerken, Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi ise normal şartlarda bütün maaşların mayıs ayına yetişmesinin mümkün olmadığını söyledi.

 

Fotoğraf: Twitter
İktidar, Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) ilk maaşlarını seçim öncesinde alabilmesi için çalışmaları hızlandırdı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; EYT kapsamında şu anda yaklaşık 1.5 milyon başvuru olduğunu, ortalamada her ay maaş bağlanan emekli sayısının 35 bin civarında, şu anda işlemi tamamlanmış kişi sayısının ise 250 bini aştığını dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Çalışma arkadaşlarımız olağanüstü çalışıyor. SGK personelinin fazla mesaisini artırdık. Mayısta bütün müracaat edenlerin maaşları ödenmiş olacak” dedi.

 

 

SEÇİM VAR DİYE

 
Birleşik Kamu-İş’e bağlı Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi ise normal şartlarda mayısa bütün maaşların yetişmesinin mümkün olmadığını dile getirerek “Herhalde seçim var diye böyle bir açıklama yapıyorlar. Bir yılda 450 bin kişinin aylığını bağlıyorsun. Bir iki ayda nasıl yapacaksın? Personelin yoğun tempodan psikolojisi bozuldu” dedi.