‘AKP’de eskiden sayfa sayfa yayınlanan anketler artık gizlice tahlil edildikten sonra ortalıktan kaldırılıyor’

‘AKP’de eskiden sayfa sayfa yayınlanan anketler artık gizlice tahlil edildikten sonra ortalıktan kaldırılıyor’
3 Temmuz 2022 12:24

Gazeteci Sedat Bozkurt, Türkiye’de siyasetin keskin bir virajı döndüğünü belirterek, “1 yıl içinde yapılacak olan seçimler de Türkiye için dönüm noktası, yani keskin bir viraj. Seçim anlamını çok fazla aşan bir seçime, referanduma tanıklık yapılacak. Sonuçları ne olursa olsun Türkiye seçimlerden önceki Türkiye de olmayacak.

 

 

Erken seçim tartışmaları yoğun bir biçimde devam ediyor. İktidar bloğunda da bu yılın kasım ayında erken seçim yapılması görüşü zayıf da olsa dillendiriliyor. Çünkü artan doğal gaz fiyatları ve yükselişi durdurulmayan enflasyon iktidarı her geçen gün biraz daha sıkıştırıyor ve kış koşullarını buna eklediğiniz zaman tablo iyice kötümser hale geliyor. MHP’deki umutlu bekleyiş sürse de AKP içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “şapkadan tavşan” çıkaracağına ilişkin beklentiler yavaş yavaş kayboluyor.” diye yazdı.
Sokaklardaki tepki ve itirazlar nedeniyle AKP il ve ilçe başkanlarının politik faaliyet yürütemediklerini savunan Bozkurt, “Bir dönem öncesinde olumsuz tablo çizen partilileri ikna edebilen Erdoğan artık sadece ”size katılmıyorum” demekle yetiniyor. Yani yeni bir öykü yok. Anketler de parti içindeki bu moralsizliği kalıcı hale getirmeye yetiyor. Eskiden sayfa sayfa yayınlanan AKP’yi hatta AKP’nin üzerinde Erdoğan’ı önde gösteren anketler artık gizlice tahlil edildikten sonra ortalıktan kaldırılıyor.” ifadelerini kullandı.

 

Yazının tamamı için tıklayın…