AKP'de açılım istifaları

AKP'de açılım istifaları
21 Şubat 2013 09:31

İmralı’da Abdullah Öcalan’la yapılan görüşmeler ve BDP ile yeni anayasa girişimi nedeniyle Kırşehir, Ankara, Muğla, Denizli, İzmir, Kocaeli, Samsun ve Sinop başta olmak üzere çok sayıda ilde 2 bine yakın AKP’linin partisinden istifa ettiği bildirildi. 
Aydınlık gazetesinin haberine göre, Öcalan’la yapılan açılım görüşmeleri ve Başbakan Erdoğan’ın halkın yeni anayasa için BDP ile yola devam edebileceklerini açıklaması, AKP’de tepki yarattı. Bu tepkiler sonrasında çok sayıda AKP’linin il ve ilçe örgütlerine istifa dilekçesi gönderdiği öğrenildi.

AKP yöneticiler istifalarla ilgili olarak, “Bazı arkadaşların istifa ettikleri doğru ama son dönemdeki tartışmalarla ilgili değil. Açılım konusunda bazı tepkiler olduğu, bazı tepkilerin de aşırıya kaçtığı konusunda bize de bilgiler geldi ama parti içinde çözdük. AKP büyük bir parti 7 milyon üyemiz var. Ufak tefek sıkıntıların olması normaldir. Ama belirleyici değildir” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada tepkiler

AKP’de yaşanan istifa dalgası sosyal medya üzerinden de yürümeye başladı. Sosyal medyada birçok AKP’li Öcalan’la masaya oturmaya karşı çıkarken, “Bu AKP ile bir arada olmamız mümkün değil” ifadelerini kullandıkları görüldü.

Anketler de bunu gösteriyor

AKP’de istifalar başlarken anketler de bunu doğruluyor. Son olarak Metropoll Araştırma Şirketi’nin İstanbul’da yaptığı ankette, AKP’ye oy vermiş seçmenlerin “Öcalanlı açılıma” verdiği destek yüzde 20’nin altında çıkmıştı.