AKP teşkilatlarında ampul out Rabia in

AKP teşkilatlarında ampul out Rabia in
21 Ağustos 2013 15:01

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, hafta sonu Bursa’ya yaptığı ziyarette, Mısır’da darbeye karşı direnenlere, yaptığı Rabia işareti ile destek verirken, Ak Parti Bursa İl Teşkilatı bugün, Mısır’da darbe karşıtlarına destek amacıyla yeni bir çalışma başlattı.

 

İl Başkanı Sedat Yalçın, Mısır’da özgür demokratik seçimler yapılıncaya kadar, Bursa’da, partilerinin binasında, iş yerlerinde, otomobillerde ‘Rabia’ işaretlerinin yer aldığı sembollerin yer alacağını duyurdu.

 

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, partisinin il binasında Mısır’daki gelişmelerle ilgili bugün açıklamalarda bulundu. Türkiye ile Mısır arasında birçok ortak yönün bulunduğunu belirten Yalçın, gelişmeleri hassasiyet ile takip ettiklerini kaydetti. Mısır’da bir darbe sürecinin yaşandığını ifade eden Ak Parti İl Başkanı, yöntimin, hukuk dışı bir şekilde devrildiğini dile getirdi. Batı ülkelerinin buradaki tutumunu da eleştiren İl Başkanı Sedat Yalçın, bu konuda, Avrupa ülkelerinin çok itibar kaybettiklerini vurguladı.

Darbe yönetiminin ayakta kalmasını sağlayanlara, darbecilerle ortaklık sıfatının yakışacağını ifade eden Sedat Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:
“AK Parti Bursa teşkilatları olarak bugün yeni bir eylem başlatıyoruz. Bunun Bursa’dan başlamasının bir anlamı da şudur Başbakanımız Yıldrım İlçesi’ndeki temel atma töreninde Mısır ile ilgili değerlendirmeler yaparken, bir selam verdi. Rabia selamı. Bu çok önemli bir simgedir. Bu Mısır’da çok önemli bir meydana ismini veren bir kadın şehidin adıdır. Arapça dört anlamındadır. Birçok manası var. Bir direnişin sembolü olmuştur. Bu demokrasiye karşı yapılan darbenin sembolü olmuştur. Başbakanımız’ın Bursa’dan bunu yapması aslında bu, ‘Bursa selamı’ olmuştur. Dün yapılan il başkanları toplantısında da Başbakanımız’ı böyle selamladık. Bursa’da, siyaset üstü olarak, bu konunun ele alınması, diğer siyasi partilerimizin ve sivil toplum örgütlerinin, basın kuruluşlarımızın da bu sürece dahil olmalarını arzu ediyoruz. Bu nedenle, Rabia işaretini gösteren sembolleri, iş yerleri, arabalar, siyasi parti merkezlerinde sürekli asmaya ve bulundurmaya karar verdik. Bizim olduğumuz her yerde bu işaretler olacak. Mısır normalleşinceye kadar bu desteğimiz devam edecek. Mısır’da özgür, demokratik seçimler yapılıncaya kadar devam edecek. Çünkü arkadaşlar bu Mısır ile bitmeyecek. Bu aynı hareket bir müddet sonra Türkiye için de geçerli olabilir. Şu anda başarılamıyorsa Türkiye’nin ekonomik olarak iyi yönetildiği içindir.”

Sedat Yalçın’ın yaptığı açıklama sırasında, partililerin, Rabia işaretli tişört giymeleri ve çıkartma takmaları dikkat çekti.