AKP MKYK sona erdi

AKP MKYK sona erdi
19 Mart 2012 15:20

AKP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi.

Hani borcumuz arttı diyorlar. 27 Avrupa Birliği ülkesinde borcun milli gelire oranı yüzde 87 dir bu bizde bu yüzde 36’ya kadar inmiştir. Bu önemli bir gelişmedir.

AKP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi.

 

 

AKP Genel Merkezi’nde saat 11.30’da başlayan toplantı yaklaşık 3.5 saat sürdü.

 

Toplantıya ilişkin açıklamayı Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik yapıyor. Çelik gazetecilerin sorularını yanıtlıyor…

 

Çelik’in açıklamasından satır başları;

 

-Afganistan’daki 12 şehit için Allah’tan rahmet diliyorum ve aillerine de sabır diliyorum…

 

-Yarınki AKP grup toplantısı yapılmayacak.

 

-Suriye ile ilgili Türkiye büyük bir devlettir, o bölgeyle alakalı ne gerikiyorsa yapılacaktır. Ama bölge ile ilgili tampon uygulaması yoktur.

 

-Konsolosluk hizmetleri ise Halep üzerinden devam etmektedir, o yüzden bugün itibari ile Büyükelçiliğimiz kapatılmış değildir.

 

-Suriye konusunda önümüzdeki günlerde neler yapılacağı sorulduğu zaman Başbakanamız çok açık olmamak üzere neler yapılması gerekenler yapılacaktır gibi bir cevap veriliyor. Tampon bölge ile ilgili alınmış bir karar yoktur. Büyükelçimizin geriye çekilmesi de söz konusu değildir.

 

-Şu saate kadar 16 bin 900 sığınmacı Türkiye’ye giriş yapmıştır.

 

HABER ALINAMAYAN GAZETECİLER

-Suriye yönetiminin bu gazetecilerin kendi ellerinde olduğu açıklama yoktur. Türkiye resmen çağrıda bulunmuştur Suriye’ye.

 

 

NEVRUZ

 

-Çarşamba günü bahar bayramıdır. Nevruz kimin bayramıdır diye sorarsanız kim ne hissediyorsa o bayramıdır.

-Dün Nevruz kutlamaları altında bazı izinsiz gösteriler yapıldı. Yine hoş olmayan bazı hareketler meydana geldi. Bunların olmaması gerekiyor.

 

-İster Türk, İster Kürt kim olursa olsun Nevruz kutlanmaktadır. Kışın ardından yeni bir doğaya uyanıyorsunuz. Bu güzelliği patylaşmak varken bahar bayramını bahane ederek ortalığı yıkıyorlar bu anlaşılır değil.

 

-Hükümetimizde bu işin barışçıl şekilde kutlanmasını temenni ediyor.Maalesef art niyetli insanlar başka kalkışmanın vesilesi yapıyorlar. BDP Başkanı bir açıklama yapmış. Nevruz mücadele bayramıdır diye.

 

YENİ TEŞVİK PAKETİ

 

-Hani borcumuz arttı diyorlar. 27 Avrupa Birliği ülkesinde borcun milli gelire oranı yüzde 87 dir bu bizde bu yüzde 36’ya kadar inmiştir. Bu önemli bir gelişmedir.