AKP Kadroları Gül'ü İndirecek

AKP Kadroları Gül'ü İndirecek
9 Ocak 2012 12:06

“AKP kadroları Gül’ü indirme niyetinde”

“AKP kadroları Gül’ü indirme niyetinde”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 5 yılda bir yapılması gerektiği görüşünde olduklarını belirterek, “Ancak AK Parti kadrolarında öyle görünüyor ki, sayın Cumhurbaşkanı’nı Çankaya yokuşundan aşağı bir daha çıkmamak üzere indirme niyetindeler. Bir ülke düşünün ki, bir partinin kendi iç çekişmelerine Cumhurbaşkanlığı seçimi malzeme olmaktadır” dedi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü, Candan Yüceer ve Tekirdağ CHP İl başkanı Kadir Albayrak parti binasında bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.AK Parti hükümetinin uygulamalarını eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Türkiye’de insanların açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdiğini savundu. 45 milyon 131 bin vatandaşın iki günde bir kap et yemeği yiyemediğini öne süren Öztrak şunları söyledi:

 

“Bu ülkede 45 milyon 131 bin vatandaşımız hiç olmazsa iki günde bir kap et yemeği yiyememektedir. 58 milyon 338 bin vatandaşımız, evindeki eskiyen mobilyalarını değiştirememektedir. 45 milyon 303 bin vatandaşımız maddi yoksulluk içindedir. Türkiye, kalkınma bakımından Birleşmiş Milletler Kalkınma Raporlarına göre, 2000 yılında dünyadaki ülkeler arasında 80’nci sırada yer aldı. Ekonomist dergisinin yaptığı araştırmaya göre Türkiye demokrasisi 167 ülke içersinde 88 sırada yer almıştır. Türkiye hibrit rejimler kategorisi içindedir ve adı demokrasi bile değildir. Bizim demokrasimize gıptayla bakan doğudaki ülkelerden Bangladeş, 83’nci sırada bizden önce. Singapur 81’nci sırada, Filipinler 75’nci sırada, Endonezya 60’ncı Hindistan 39’ncu sırada. Tayvan ise 37’nci sıradadır. Yani demokraside dışarıya göre parlayan bir yıldızımız olmadığı gibi, 2011 yılına damgasını vuran en önemli şey Türkiye’de yaşanan çok hızlı bir iktidar yoğunlaşması, hukukun ayaklar altına alınması, insan haklarının giderek Türkiye’de gerilemesi ve ciddi demokrasi kazaları olmuştur.”

 

“MİLLİ TAKIMA OYUNCU BİLE ATANABİLİR”

 

Türkiye, 2011 yılında artık bir hukuk devleti olmaktan çıktığını öne süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, ülkenin kanun hükmünde kararnamelerle yönetilen bir devlet haline geldiğini iddia ederek şöyle dedi:

 

“Bazı köklü kuruluşlar kanun hükmünde kararnamelerle bir gecede ortadan kaldırılmıştır. 11 tane yeni bakanlık kurulmuştur, memurların kazanılmış hakları ellerinden alınmıştır. Türkiye Bilimler Akademisi’nin, seçimle gelen bilim adamlarının bile önemli bir kısmı hükümet tarafından atanmaya başlandı. Arkadaşlar beklentim odur ki, 2012 yılında milli takım oyuncularımız, Bakanlar kurulu kararları ile atanmaya başlayabilir.”

 

‘AKP KADROLARI GÜL’Ü İNDİRME NİYETİNDE’

 

Cumhurbaşkanın görev süresine ilişkinde değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak şöyle konuştu:

 

“Cumhurbaşkanının görev süresi ile ilgili partimizin ve bizim görüşümüz, Cumhurbaşkanlığı seçimi 5 yılda bir yapılması yönündedir. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunun böyle olması gerektiği yönünde bir düşünceye sahiptir. Ama AK Parti kadrolarında öyle görünüyor ki, sayın Cumhurbaşkanını Çankaya yokuşundan aşağı bir daha çıkmamak üzere indirme niyetindeler. Bir ülke düşünün ki, bir partinin kendi iç çekişmelerine Cumhurbaşkanlığı seçimi malzeme olmaktadır. Konu açıktır, Anayasa değişikliği yapılmıştır

 

DHA