AKP iktidarı ülkeyi uçuruma sürüklüyor

AKP iktidarı ülkeyi uçuruma sürüklüyor
16 Haziran 2012 11:00

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarsus’ta esnaf ziyaretinde bulunarak, sorunları dinledi. Sabahın erken saatlerinde önce Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Hal’ine giden Seçer, ardından kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulundu.

CHP Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Özel ve partili yöneticilerin de katıldıkları esnaf ziyaretlerinde konuşan Seçer, tarımda temel sorunun plansızlıktan ve yanlış politikalardan kaynaklandığını ve bu durumun tüm piyasayı olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.

AKP iktidarının dış politikada ki yanlışları nedeniyle üreticinin bu yılı zararla geçirdiğine dikkati çeken Seçer, şöyle konuştu:

“Şimdi deniliyor ki, fazla üretim var, ürün ondan dolayı para etmiyor. Hayır, böyle bir şey söz konusu değil. Geriden gelen yanlış tarım politikası neticesinde bugün bu duruma gelindi. Yıllardır bazı ürünlere teşvik verilerek, üreticiler yönlendirildi. Çiftçimiz üretti, ama bunu pazarlayacağı pazar bulunamadı. Bugün ülkemizde yıllık 45 milyon ton sebze ve meyve yetiştirilmekte, bunun sadece 2.5 veya 3 milyon tonu ihracata gönderilmektedir. İhracata gitmeyen ve iç piyasada da tüketilmeyen ürünler ise hal’e bile gelmeden dökülüyor, tarlada ya da dalında bırakılıyor!  Bu yılda Ortadoğu’da yaşanan sıkıntılar ve özellikle Suriye konusundaki Türkiye’nin yanlış politikası, bu ülkeye yapılan tarım ürünleri ihracatını tamamen bitirdi. Olaya, sadece Suriye olarak bakmamak gerekir. Suriye üzerinden, o coğrafyada en az 10 Ortadoğu ülkesine ihracat yapılıyordu. Geliyordu TIR’lar Mersin’e, Tarsus’a ve bölgenin diğer il’lerine, yenidünya, kaysı veya sebze yükleyip bu ülkelere götürüyorlardı”

 

Türkiye’nin arasının iyi olduğu komşusunun kalmadığını ifade eden Vahap Seçer, “Komşularımızla aramız iyi değil. Bu yanlış politikaların ürünüdür. Eğer bugün komşunuzun bir ihtiyacı varsa, aranız iyiyse gelir sizden alır; aranız iyi değilse gelip almaz… Bu da şunu net bir şekilde ortaya koyuyor ki, tarım ürünlerinin pazarlanmasında, para etmesinde komşularla ilişkiler bire bir etkili olmaktadır” diye konuştu.


 
AKP iktidarını beceriksizlik ve basiretsizlikle suçlayan CHP’li Seçer, “İktidar, ülkeyi uçuruma sürüklemektedir. Ülkeyi uçurumdan kurtaracak olan tek parti, CHP’dir. Bu nedenle ilk seçimde CHP’yi iktidar yapılması gerekmektedir” dedi

 
‘TERÖR, ORTAK MUTABAKATLA ÇÖZÜLÜR’

Konuşmasında terör konusuna da değinen Seçer, “Terörün çözümlenmesi konusunda partimizin getirdiği önerilerin dikkate alınması gerekiyor. Terör, Meclis’te gurubu bulunan siyasi partililerin ortak mutabakatı ile çözülmelidir. Silahlı mücadele ile çözülmez. Şimdiye kadar binlerce masum vatandaş, güvenlik görevlisi, polis, asker; Kürt, Türk vatandaşımız ölmüştür. Bu sorunu çözemezsek, diğer sorunları da çözemeyiz. Bunun için sorunu hep beraber çözelim istiyoruz. Bu sorunu konuşarak, tartışarak çözmeliyiz. Sorunları görmezseniz, çözmek için gayret göstermezseniz bu önemli sorunu ortadan kaldıramazsanız” şeklinde konuştu.