AKP içinde tepkiler artıyor

AKP içinde tepkiler artıyor
10 Haziran 2012 10:20

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “cinayettir” diyerek gündeme taşıdığı kürtaj konusuna parti içinden önemli bir eleştiri geldi. Partinin kurucu üyelerinden Fatma Bostan Ünsal kürtaj meselesinin Uludere’yle ilgili gündemi değiştirmek için ortaya atıldığını, yasağın olası olumsuz sonuçlarını dikkate almak gerektiğini iddia ederek “Ben yasanın değiştirilmesine taraftar değilim” dedi.
 
Taraf’taki habere göre; partinin kuruluş sürecinde yer almış, bir dönem İnsan Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcılığı da yapmış olan Ünsal yaptığı açıklamada kürtaj tartışmasının doğal bir tartışma olmadığını belirterek “Uludere’yle ilgili gündemi değiştirmek üzere yapılmış bir şey. 12 yıldır partinin içindeyim, hiçbir şekilde bunu tartışmamıştık, ne programda ne seçim beyannamelerinde var. Madem, bu kadar önemli bir konu, çünkü “cinayet” daha önemli bir şey olamaz- mutlaka dikkate almış olmamız gerekirdi, ama alınmamış” dedi.
 
Ünsal Başbakan’ın sözlerinin Uludereliler içinse bir kez daha bombalanmak anlamına geldiğini belirterek şunları söyledi: “Her kürtaj Uludere’dir diyerek Uludere’yi çok hafifsemiş, hafifsediğin zaman da Uluderelileri bir kere daha bombalamış oluyorsun. Çünkü (kürtaj) yasal olarak bile serbest olan bir şey. Bu şekilde gündemi saptırmak yerine Uludere’yle ilgili olarak, ne olduysa, bunu açık yürekli bir şekilde hem anlatmak, suçluları cezalandırmak ve doğru dürüst özür bize düşmeliydi. Gerçek cinayetleri hafifseyip, cinayet olup olmadığı, dini açıdan, hukuki açıdan tartışmalı bir konuyu da çok büyütmüş oluyorsunuz. Bu tabii ki değer aşınmasını da getiriyor.”