AKP hükümeti İmralı canisi ile görüşmelerine 'çözüm' kılıfı giydirmiştir

AKP hükümeti İmralı canisi ile görüşmelerine 'çözüm' kılıfı giydirmiştir
12 Mart 2013 11:41

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Partisi’nin grup toplantısında konuştu.

 

 

Bahçeli, “BDP’li milletvekillerinin, AKP müsamahası ve toleransıyla içine girdikleri ilişkiler ağı, verdikleri pozlar her anlamda utanç vesikasıdır. İnanıyorum ki, her millet evladı, 1 Mart tarihinde bölücü siyasetin uzantısı BDP’li milletvekillerinin, PKK terör örgütünün Kandil inindeki görüntülerini lanetlemiş ve nefretle karşılamıştır.Bir masa etrafında toplanarak PKK paçavralarının ve İmralı canisi posterinin altında görüntü verilmesi neresinden bakarsak bakalım rezalettir, ihanettir ve Türk milletine meydan okumadır. Bu manzaranın, geçtiğimiz yıl Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde BDP’li 9 milletvekiliyle bir grup PKK militanın sarmaş dolaş görüntüsünden hiçbir farkı olmadığı, hatta daha da kötüsü olduğu su götürmez bir gerçektir. BDP’liler Hakkari’deki kucaklaşmalarını daha ileriye taşımışlar, bu kez de AKP müşahitliği altında özlemlerini Kandil’de gidermişlerdir” diye konuştu.

 

 

ALMANYA’DAKİ YANGIN FACİASI

 

Bahçeli, “Geçtiğimiz hafta Pazar günü, Almanya’da meydana gelen bir yangın ve sonucunda ortaya çıkan felaket tablosu hepimizin içini burkmuş ve hepimizi müteessir kılmıştır. Afyonkarahisar’dan çıkıp iş ve geçim arayışıyla Almanya’ya kadar giden bir Türk ailesinin umutları, özlemleri ve hayalleri maalesef yarıda kalmıştır. Almanya’da belirli aralıklarla meydana gelen yangınlar ve bunun neticesinde hayatlarını kaybeden Türklerin varlığı herkesin bildiği gerçekler arasındadır. İşin dikkat çekici ve düşündürücü yanı, Almanya’da çıkan yangınların nedense hep Türkleri bulması ve Türklerin oturduğu evlerin yanmasıdır. Özellikle Almanya’nın sicili bu anlamda iç acıcı olmayıp, gurbetçilerimizin yaşadığı dramlar, maruz kaldıkları acılar, uğradıkları suikastlar tümüyle bilinmektedir. Bu ülkedeki ırkçı dehşetin, Neo-Nazi şiddetinin ve zenofobi hastalığının kardeşlerimizi nasıl hedefine aldığı farklı hadiselerden çıkardığımız tecrübelerle sabittir.”

 

 

 

İSTİKLAL MARŞININ KABUL EDİLİŞİNİN 92’NCİ YILDÖNÜMÜ

Bahçeli, “Merhum Akif, Türk milletinin ruhuna, benliğine ve gönlüne hitap ederek, üzeri küllenmiş iddiaları, geriye düşmüş hedefleri, bastırılmış milli arzuları alevlendirmiş ve kendisine has üslup marifetiyle harekete geçirmiştir. Asırlarca elde ettiğimiz başarılara hem sebep hem de kaynak olan millet olma ve millet halinde yaşama ülkümüz İstiklal Marşımızın temel motifi olarak oldukça belirleyici olmuştur. İstiklal Marşımız milliyetçiliğin, Türk milletine duyulan derin sevgi ve bağılığın sonucunda hayat bulmuş, esas anlamına kavuşmuştur. Tereddütsüz diyebilirim ki, milliyetçiliği ayaklar altına alan siyasi zihniyet ne merhum şairimizi ne de istiklalimizin manzum seslenişini gerçek anlamda kavrayamayacak ölçüde milli köklerimize yabancılaşmış ve uzaklara düşmüştür.”

 

 

“TÜRKİYE DÖRT BİR KOLDAN KUŞATILMIŞ, HER TARAFINDAN SARILMIŞTIR”

“Milletçe karşı karşıya kaldığımız bugünkü tehlikeler anormal boyutlara ulaşmış durumdadır” diyen Bahçeli, şunları söyledi: “İtinayla, dikkatle, titiz bir perspektifle takip ediyoruz ki, millet ve devlet olarak yakın tarihin en ağır bunalım ve karanlık döneminden geçmekteyiz. Türkiye’nin varlığı, Türk milletinin birliği ve hayat hakları vahim şekilde tırpanlanmakta, acı verici biçimde hırpalanmaktadır. Çıkış merkezi ve yayılma güzergâhı malum nifak bulutu ülkemizin üzerini örtmüş, milli birliğimizi sıkıntıya sokmuştur. AKP yönetimi istilacı ve işgalci unsurları aratmayacak derecede zulmün ve milli değer karşıtlığının ismi olmuş, aynı zamanda her melanete kucak açmıştır. Türkiye AKP’yle birlikte dününden, dirliğinden, dileklerinden ve direncinden hızla kopmaya başlamıştır. Ülkemizin bugünkü durumu maalesef çok ciddidir, gelişmeler kaygı vericidir ve ortaya çıkan ilişkiler felaket habercisidir. Abartısız söylemek isterim ki, Türkiye dört bir koldan kuşatılmış, her tarafından sarılmıştır. Nerede duracağı, nasıl biteceği, hangi kayıplarla dineceği kabaca belli olan yıkım ve çöküş süreci her tarafı kaplamış, her yere sıçramıştır.”

 

 

 

“DEVLET YAPIMIZ SALDIRILARA AÇIK HALE GETİRİLMİŞ, GÜVENLİĞİMİZ ZEDELENMİŞTİR”

 

 

Bahçeli, “Milletimiz feryat etmekte ve şikayetler gün geçtikçe artış göstermektedir. Bugün Türkiye; kanlı terörün itibar kazandığı, militanlarının meşru siyasi aktör mertebesine çıkarılmak için uğraşıldığı ve bölücülüğün hükümet eliyle yaygınlaştırıldığı, milli birliğimizin ve üniter devlet yapımızın imhasını amaçlayan hain senaryoların, terör dayatmalarının her gün bir yenisinin servis edildiği, çözüm diyerek çözülmenin, barış diyerek bitişin ısrarla hükümetin başını çektiği bölünme heveslisi ittifak tarafından seslendirildiği ve ileriye taşındığı, etnikçi, kavmiyetçi ve ilkel bir mantık garabetiyle milleti küçültmeye, milli değerlerimizi ufalamaya son sürat devam eden mihrakların durmak bilmeyen yıkıcı adımlarının yaşandığı sahipsiz ve korumasız bir ülke haline dönüştürülmüştür. AKP hükümetinin baştan savma ve yalnızca kardeşliğimizi zedelemeye yol açan politikalarıyla; milli değerlerimiz aşınmış, milli kimliğimiz linç edilmiştir. Milli birliğimiz yaralanmış, birlikte yaşama idealimiz zayıflatılmıştır. Tarihi gerçeklerimiz çarpıtılmış, geçmişimiz suçlanmıştır.”

 

 

 

 

“BAŞBAKAN ERDOĞAN ANALARDAN DESTEK İSTEMEKTE, HAYIR DUA BEKLEMEKTEDİR”

“AKP zihniyeti, İmralı canisi ve örgütüyle kurduğu ilişki ve diyaloglarına süreç kılıfı giydirmiş, çözüm elbisesi dikmiştir” diyen Bahçeli şunları söyledi: “Türk milletinin yanlışa rıza göstermesi, bölünmeye sessiz kalması, teröristbaşıyla yapılan pazarlıkları makul karşılaması için yoğun ve olağanüstü bir gayret bizzat Başbakan tarafından sergilenmektedir. Başbakan Erdoğan analardan destek istemekte, hayır dua beklemektedir. Ne büyük bir çelişkidir ki, ‘Siz isterseniz olur’ diyerek sanki analar istemiyormuş gibi bir algı ve imaj oluşturmanın arayışına ve istismarına yönelmiştir. Başbakan’ın, kötülüğün, günahın, fitnenin ve bozgunculuğun meşrulaşması adına dua talebinde bulunması münafıkça bir tavır olarak görülmeli, böyle bilinmelidir.”

 

“NERESİNDEN BAKARSAK BAKALIM REZALETTİR, İHANETTİR”

 

Bahçeli, “İmralı canisinden, kanlı mürekkeple yazılan mektupları alarak Kandil ve Avrupa’nın yolunu tutan BDP’li milletvekillerinin, AKP müsamahası ve toleransıyla içine girdikleri ilişkiler ağı, verdikleri pozlar her anlamda utanç vesikasıdır.İnanıyorum ki, her millet evladı, 1 Mart tarihinde bölücü siyasetin uzantısı BDP’li milletvekillerinin, PKK terör örgütünün Kandil inindeki görüntülerini lanetlemiş ve nefretle karşılamıştır.Bir masa etrafında toplanarak PKK paçavralarının ve İmralı canisi posterinin altında görüntü verilmesi neresinden bakarsak bakalım rezalettir, ihanettir ve Türk milletine meydan okumadır. Kandil’deki terör elebaşısı Karayılan, kurulan bir masanın baş köşesine tünemiş ve TBMM üyesi olarak her imkanı kullanan sözde milletvekili suretleri de terbiye edilecek bir çocuk edasıyla süklüm püklüm kendilerine ayrılan yerlere çökmüşlerdir. Bu manzaranın, geçtiğimiz yılın 18 Ağustos günü, Hakkari’nin Şemdinli ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Güzelyaka Mezrasında, BDP’li 9 milletvekiliyle bir grup PKK militanın sarmaş dolaş görüntüsünden hiçbir farkı olmadığı, hatta daha da kötüsü olduğu su götürmez bir gerçektir.”

 

 

 

“PKK TERÖR ÖRGÜTÜ İKTİDARI TÜMÜYLE AVUCUNUN İÇİNE ALACAKTIR”

”PKK’nın direkt olarak sanal çözüm sürecine girebilmesi için AKP üzerinde yoğun kulis faaliyetinin yürütülmesinin sürpriz sayılmayacağını ifade eden Bahçeli, ” Görüşmelerle iyice olgunlaşan ve alıp verme üzerine yaslanan doğrudan müzakereler bir engel çıkmazsa ivme alacak, parlamento içerisinden heyetler oluşturulması AKP zihniyetinin bastırmasıyla gerçekleşebilecektir. Yürütülen pazarlıkların bir ucunda teröristbaşı bulunurken, diğer ucunda heyecanla yerini sağlamlaştıran Başbakan Erdoğan Türkiye ve Türk milletini bölünmenin ve paylaşmanın karanlık labirentine çekecektir.”

 

MHP HER ŞEYİ İZLEMEKTE, GEREKLİ TÜM NOTLARINI ALMAKTA”

 

“Siyasi tarihimizin her devresi böylesi zavallılarla, böylesi karakter fukaralarıyla doludur” diyen Bahçeli, şunları söyledi: “Bu söylediklerim Başbakan Erdoğan açısından iki defa daha doğru, iki defa daha geçerlidir. Başbakan Erdoğan talkını ele verirken, salkımı da kendi yutmaktadır. Gerçekleri çarpıtan, yolundan dönen, sürekli kıvıran, doğrularla yollarını ayıran, tutarsızlıkta bocalayan ve her adımı fiyaskoya dönen siyaset ahlaksızlığı, Türkiye’nin hâlihazırda başına musibet olarak çökmüştür. Anlaşılan Başbakan hem kendisinden hem de gerçeklerden kaçacak kadar iradesini çarçur etmiş ve bunu da başkalarının eline bedelsiz devretmiştir. Türkiye fosilleşmiş bir siyasetçinin, cılkı çıkmış yalan abidesinin, foyası dökülmüş aldatma markasının üzülerek söylemeliyim ki pençesinde can çekişen bir duruma gerilemiştir. Kendisinin ve partisinin eridiğini, sahtekârlıkla hatları çizilen ısmarlama AKP mizanseninin çöktüğünü gören Başbakan’ın ayağı dolaşmakta ve her seferinde tenakuz çamuruna düşmesi kaçınılmaz olmaktadır.”