AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz Kuşadası'nda konuştu

AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz Kuşadası'nda konuştu
9 Mart 2013 15:35

AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, “Terör örgütü dediğimiz cinayet şebekesi, 4 zibidinin bir araya geldiği topluluk değil. Arkası var. Bu sorunun çözüme kavuşmamasını isteyen iç ve dışta; ülkeler, kurumlar, kuruluşlar, şahıslar, şirketler var” dedi.

 

 

 

 

 

AKP Aydın İl Başkanlığı’nın ‘Kuşadası Pine Bay Holiday Resort Otel‘de düzenlediği iki günlük Teşkilat İçi Eğitim Programı başladı. Eğitim programının açılış seremonisinin basına açık bölümünde konuşan AKP Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, ‘Çözüm sürecine’ değindi. Son 30 yılda silaha verilen paranın 330 milyar euro’ya yakın olduğunu belirten Kapusuz, sürecin başarıya ulaşacağına inandıklarını anlatırken şöyle dedi:

“Bazıları bu süreci farklı yansıtmaya çalışıyor. Bu milletin, ülkenin birlik ve bütünlüğünün aleyhine olacak, şehit ve gazi ailelerini rencide edecek hiçbir adım atmayız. Ama çözümsüzlüğü de çözüm kabul edemeyiz. İnanıyoruz ki; bu başarıya ulaşacaktır. Ama çok zor ve karmaşık bir durumdur. Millet adına son sözü AKP iktidarı ve AKP’nin genel başkanı söyler. O söz söyleninceye kadar sabırlı olalım. Tahammüllü, anlayışlı ve çözümden yana umudumuzu ve tavrımızı kaybetmeyelim” dedi.

 

 

 

“SİYASAL MUHATABIMIZ DEĞİLLER”

Kapusuz siyasal muhataplarının asla terör örgütü olmadığını anlatırken, devletin ilgili birim ve kurumlarının, devletin kendilerine verdikleri işleri yapmakta zorunlu oldukları için bu arayışa katkı sağlayacaklarını kaydededek şöyle konuştu:

“Umuyorum bu süreç Türkiye’nin hayrına olacaktır. Türkiye ve geleceğini teröre tutsak bırakmamalı, Kürt halkını da PKK rehini olmaktan kurtarmalıyız. O bölgede silahın, şiddetin gölgesinde, canın derdinde insanların olduğunu düşünün. Bir bölge düşünün ki 40-50 yıldır olağanüstü hal ve sıkıyönetimler altında. Biliyorsunuz iktidarımızın yaptığı ilk iş olağanüstü hale son vermektir.”

“CHP SENFONİK KAKAFONİ”

 

 

 

 

Salih Kapusuz, CHP’de her kafadan bir ses çıktığını ‘Ulusalcılar kanadı’nın basın toplantısı yaptığını, ‘Yeni CHP’yi oluşturmaya aday’ milletvekilleri ise onların tam tersi şeyleri söylediklerini kaydederek, “Kimin ne söylediği belli değil. ‘Senfonik kakafoni’ derler ya, onun gibi her kafadan bir ses çıkıyor” dedi.

 

KILIÇDAROĞLU’NA MİRKELAM BENZETMESİ

 

İsim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu şarkıcı Mirkelam’a benzeten Salih Kapusuz, “Bir zaman Mirkelam vardı. Şarkı söyleyerek koşardı. Bu beyefendi koşarak konuşuyor. Öndekiyle sonraki arasında irtibat var mı yok mu belli değil. Tezatmış, uyumluymuş, uyumsuzmuş, millete ters gelirmiş hiç fark etmiyor. Bu beyefendi bildiğini okuyarak türküsünü söyleyeme devam ediyor. İktidar tüm rejimlerde vardır. Muhalefet ise, sadece demokrasilerde. Biz AKP olarak karşımızda muhalefet arıyoruz” dedi.

Teşkilat İçi Eğitim Programına Aydın ilçe ve beldelerindeki tüm AKP yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkanları ile Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılınç ile Semiha Öyüş de katıldı.