AKP zehir saçıyor

AKP zehir saçıyor
7 Şubat 2012 11:27

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında milletvekillerine sesleniyor…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında milletvekillerine sesleniyor…

 

İşte Bahçeli’nin konuşmasının önemli satırbaşları…

 

Siyasal iktidarın neden olduğu talanlar ülkemizi iyice içinden çıkılmaz bir alana itmiştir. Görüyoruz ki AK Parti düşmanlığın gereğini her şartta göstermiş, her ortamda ispat etmiştir. Türkiye bu hilkat garibası siyasete anlayışıyla, enerjisini israf etmiştir. Ne hazindir ki bu nifak siyaseti, ileri demokrasi uydurmasıyla tarihimizi kamplara ayırmakta ve sanık sandalyesine oturtmak için her çirkin yolu denemektedir. Dersim gelişmesi bunlardan birisidir.

 

Başbakan Erdoğan bizim Dersim konusunun açılmasından rahatsız olduğumuzu söylerken bilmeden doğru bir noktaya parmak basmıştır. Gerçekler ortaya çıkmıştır kı AKP- cumhuriyete dair ne varsa karşısına almaktadır. Türkiye 1923’de girdiği rotadan sapmaktadır. Bu zihniyet algısıyla birlikte çirkeflik adım adım hızlanmış, çamur siyaseti salgın haline gelmiştir. Meselenin içimizi acıtan en bariztarafı da AK Parti’nin cumhuriyetin temellerine hiçbir korkuya kapılmadan suikast düzenlemesi olmuştur.

 

MİLLİ BAYRAMLAR

 

Batının atına binerek BOP’un kılıcını sallayanların gerçek yüzü daha da görünür ve hissedilir duruma gelmiştir. Ustalık dönemi diye isimlendiriulen ilk etaplarında maskesini indirerek asıl gündemini sergilemeye başlamıştır. Bunlardan ilki hiç şüphesiz milli bayramlar ve bu kapsamda düzenlenen kutlama törenleriyle ilgili son gelişmelerdir. Bu bayramların etrafının sarılmasından sonra, sıra Atatürk’ün Samsun’a çıkışına gelmiştir. 19 Mayıs törenlerinin Ankara dışında kutlanmasının önüne adının önünde Milli kelimesi geçen bir bakanlık yapmıştır.

 

Kendilerinin vatan ve milllet sevgisini ölçecek kalibrede olmadığımızı dile getirmiştir. Doğrudur, çünkü biz olmayan bir şeyi ölçecek durumda ve seviye de değiliz.

 

Şurası üzeri örtülemeyecek kadar açık bir gerçektir ki, 19 Mayıs’a yönelik tepki, 29 Mayıs 1453’e olan öfkedir. Bilinmelidir ki, 19 Mayıs, işgale karşı direnişin bir sembolüdür. 19 Mayıs hakkına ve hayat alanlarına kast edilen milletin uyanışıdır.

 

AYNI ZİHNİYET

 

Milli bayramları güncellemekle uğraşanlara sormak isterim ki sizin başka işiniz kalmamış mıdır? Bu güncelleme ile varmak istediğiniz yer neresidir? Muradınız nedir? Neyi umuyorsunuz? Amacınız ne? Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanı, Türkiye’yi nereye götürüyorsunuz. Kimlerin menfaatini gözetiyorsunuz. Dün 19 Mayıs’tan kim rahatsızlık duyuyorsa, bugünde aynı düşüncenin varisleri işbaşındadır. Cumhuriyetin ilanıyla sinen, uyumla varlıklarını sürdürmek isteyen ahlaksızlar, başlarını kaldırmışlar ve kaybettikleri mevzileri elde etmeye girişmişlerdir.

 

GENÇLİĞE HİTABE TARTIŞMASI

 

AK Parti’nin bir diğer oyunu ise Andımız ile birlikte Gençliğe Hitabe yer almıştır. İlave olarak İstiklal Marşı’nın hedefe konulduğu anlaşılmaktadır. Medyadaki kin güden yüzleri, önüne gelen milli kıymete zehir saçmaktadır. AKP menşeeli düzeysiz politikalar, milletimizin kabullerine, manidar bir şekilde hep belirli bir ağızdan çıkmaktadır. AKP’nin görevli beyanatçısı, gençliğe hitabeyi tartışmak lazım diyerek yeni bir kutuplaşmanın kurdelesini kesmiştir. Tartışılması gereken Gençliğe Hitabe değil, AK Parti’nin şaibeli karakteridir. Son vatanımız peşkeş çeken çürümüşlük AK Parti de tekrar kendini bulmuştur.

 

DAMAT FERİT’İN İZİNDEN GİDİYOR

 

AK Parti Damat Ferid’in izinden, MHP mustafa Kemal’in felsefesinden feyiz almaktadır. Azim Peygamberimizin manevi ihtişamının korunması için, hidayet parıltısıyla aydınlanan kalplerimiz kafi gelecektir. Bunları anlamayan, siyasetin dar labirentlerinde zekalarını kaybetmiş biçarelerin yüce değerlerimizi kısır gündemlerine alet etmeleri tam bir sorumsuzluktur. Türk milleti Atatürk’ü de kanunlarla sevmemiştir. Türk milletinin önüne düşen, olağanüstü emek ve mücadele gösteren bir kahramanı sevmek için kanuna mı ihtiyacımız vardır.