‘Akkuyu’yu gezmek Kazak vekile serbest CHP’li vekile yasak’

‘Akkuyu’yu gezmek Kazak vekile serbest CHP’li vekile yasak’
12 Ağustos 2022 10:13

Sözcü yazarı Serpil Yılmaz, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Akkuyu’ya girmek isteyen milletvekillerinin Rus korumaların engeline takıldığı söylediğini belirterek, NGS inşaat sahasını 5 Ağustos günü Kazakistan milletvekillerinin gerçekleştirdiği ziyareti hatırlattı.

 

 

Mersinlilerin bölgelerinde bir nükleer santral kurulmasına karşı olduğunu belirten CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Mevcut elektrik alım bedellerinin 4 katı bir fiyat belirlendi. Akkuyu’da kaç işçi ölmüş, zeminde hangi çatlaklar olmuş Erdoğan’a rapor vereyim. Erdoğan, Putin’e değil Türk halkına rapor vermeli. CHP Mersin milletvekilleri Akkuyu’ya giremiyor, Rus korumalar engelliyor” eleştirisini dile getirdi.
Yılmaz, Akkuyu Nükleer’in web sayfasında Kazakistan heyetinin ziyaretinin şöyle duyurulduğunu hatırlattı:

“Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un iştiraki ‘Rusatom Uluslararası Ağ Şirketi’ desteğiyle düzenlenen ziyarette, Kazakistan Cumhuriyeti milletvekilleri Dyusenbai Turganov ve Kudaibergen Yerzhan, Enerji Bakan Yardımcısı Zhandos Nurmaganbetov ve Almatı Bölgesi Akim Birinci Yardımcısı Lazzat Turlashov ve bazı yetkililer yer aldı.”

Yılmaz, “Kazakistan heyeti yalnızca nükleer santral sahasında inceleme yapmadı, Mersin Sanayi ve Ticaret Odası’nın da aralarında olduğu çeşitli sivil toplum kuruluşları ve yerel halkla da görüştü. Akkuyu NGS’da çalışan Türk işçiler bu ziyareti ‘Bizim yerimize Kazak ve Özbek işçiler alınacak’ diye yorumluyor. Kazak milletvekillerine yapılan sunumun aynısı Türk milletvekillerine de yapılacak mı diye sorup, şimdilik noktayı koyayım” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.