Akdeniz foku Duman'a otopsi yapıldı, bakın ne çıktı?!

Akdeniz foku Duman'a otopsi yapıldı, bakın ne çıktı?!
3 Mayıs 2013 11:43

Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’nde dün sabah sahilde ölü bulunan Akdeniz fokunun yapılan otopsisinde ateşli silah izine rastlanmadı.

Alanya Belediye Morgu’nda yapılan otopsiye Türk Deniz Araştırmaları Vakfı Veteriner Hekimi Erdem Danyer, Antalya Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Mühendisi Dr. Elif Özgür Özbek ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Antalya Bölge Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekim Erol Karacan ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Mevlüt Kodal katıldı. Fokun derisi Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Antalya Bölge Müdürlüğü tarafından alınmak istendi ancak fokun kokuşması nedeniyle derisinin kopması sonucu bu işlem gerçekleştirilemedi.

ATEŞLİ SİLAH İZİ YOK

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı Veteriner Hekimi Erdem Danyer, otopsisinde darp izlerinin tespit edildiğini ancak ateşli silah izine rastlanmadığını söyledi. Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Mevlüt Kodal ise, Ölü fok balığının otopsi raporu hazırlandı. Şu an için kesin ölüm nedeni belli olmadığından alınan doku örnekleri Antalya’ya gidecek. Yapılacak testlerden sonra ölüm nedeni açıklanacak dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Mühendisi Dr. Elif Özgür Özbek de Gömülecek fokun iskeleti 1 yıl sonra ‘Deniz Müzesi’nde eğitim ve halkı bilinçlendirmek amacıyla sergilenecek. Derisi kullanılmaz halde olduğu için bu konuda hiçbir işlem yapılmadı diye konuştu.

Otopsisi yapılan fok daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teslim edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Varsak’taki bir arazisine gömülecek fokun iskeleti daha sonra kurulması planlanan ‘Deniz Müzesi’nde sergilenecek.