Akçakale’de geçişler devam ediyor

Akçakale’de geçişler devam ediyor
13 Ağustos 2013 13:56

İç karışıklığın sürdüğü Suriye’de, Türkiye sınırına 90 kilometre uzaklıktaki Rakka kenti ve çevresindeki köylere yönelik hava saldırılarının ardından binlerce kişi Türkiye’ye gelmeye devam ediyor. Dün hava saldırısından kaçan 3 bini aşkın Suriyeli’nin giriş yaptığı Akçakale Sınır Kapısı’na bugün de yüzlerce kişi geldi. Hava saldırısından kaçan ve Türkiye’ye henüz gelmeyen binlerce kişinin de Akçakale’nin karşısında bulunan Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolündeki Telabyad İlçesi’nde beklediği görüldü.

Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları, son günlerde ordu birlikleri ile muhaliflerin çatışmalarının sürdüğü Türkiye sınırına 90 kilometre uzaklıktaki Rakka kenti ile çevresindeki köyleri bombalamaya başladı. Bombardımanın halen devam etmesinin ardından ölüm korkusu yaşayan binlerce Suriyeli, bulundukları yerleri terk ederek güvenli gördükleri Türkiye sınırında bulunan Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Rakka’nın Telabyad İlçesi’ne geldi.

 
GELENLERİN SAYISI 5 BİNİ BULDU

Telabyad’a gelen binlerce Suriyeli dün sabahtan itibaren Türkiye’ye geçmeye başladı. Yaşanan yoğunluk üzerine sınır hattında güvenlik önlemleri artırılırken, dün 3 bini aşkın Suriyeli Türkiye’ye giriş yaptı. Hava saldırısında çok sayıda sivilin öldüğünü ve yaralandığını, yerleşim yerlerinin tahrip olduğunu anlatan Suriyeli’ler, ölüm korkusu nedeniyle evlerini terk ederek Türkiye’ye geldiklerini ifade etti. Dün yaşanan yoğunluk azalsa da, bugün de Suriyeli’lerin Türkiye’ye gelişi devam etti. Kaçak gruplar halinde sınıra gelen Suriyeli’ler, Akçakale Sınır Kapısı’nda işlemleri yapıldıktan sonra Türkiye’ye giriş yaptı. Türkiye’ye sığınan bazı Suriyeli’ler kentteki akrabalarının yanına giderken, kimsesi olmayanların ise AFAD görevlileri tarafından çadır kente yerleştirileceği bildirildi.

BİNLERCE KİŞİ DE TELABYAD’DA

Hava saldırısından kaçan ve Türkiye’ye gelmeyen binlerce kişi ise Akçakale’nin karşısında bulunan ÖSO kontrolündeki Telabyad İlçesi’nde bekleyişini sürdürüyor. Rakka’dan kaçarak Telabyad’a gelen binlerce Suriyeli, ÖSO mensubu muhaliflerin üzerinde ağır silahlar bulunan kamyonetlerle kontrol noktaları oluşturduğu ilçedeki, kamu kuruluşları ile okullarda gelişmeleri takip ediyor. Saldırıların başlamasıyla tedirginlik yaşayarak kaçtıklarını söyleyen Suriyeli’ler, Rakka’da bulunanlarla iletişim halinde olduklarını ve saldırıların durması halinde tekrar evlerine dönecekleri için Türkiye’ye gitmediklerini söyledi.

İlgili görüntüler:

 

ggggggggggggggggg2 gggggggggggggggg4 gggggggggggggg3 gggggggggggggg1