‘AK Parti’nin sıradaki hamlesi DSP mi?’

‘AK Parti’nin sıradaki hamlesi DSP mi?’
12 Nisan 2021 10:05

Murat Yetkin, son dönemde muhalefet blokunun ataklarının Cumhurbaşkanı Erdoğan kabinesini sıkıştırdığını yazdı, AK Parti kulislerinden DSP duyumunu köşesinden aktardı.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Buket Aydın’ın yönelttiği “Cumhurbaşkanı olacak mısınız?” sorusuna verdiği “Anlaşma sağlanırsa (Millet İttifakı) olurum” yanıtının, muhalefet cephesinin bir özgüven eşiğine geldiğinin göstergesi olduğunu belirten gazeteci-yazar Murat Yetkin, son gelişmelerin ‘etkili muhalefet yok’ söylemini de boşa çıkardığını yazdı.

 

Asgari ücret, belediyeler, mali politikaya baskı, üreticinin desteklenmesi, birden çok maaş alan bürokratlar, amiraller bildirisi, İstanbul sözleşmesi, HDP kapatma davası gibi konularda muhalefetin tutumunu bu duruma örnek veren Yetkin, halkla yüz yüze temasın da önemli sonuçlar yarattığını ifade etti.

 

Yetkin ‘Bir şehir efsanesi: Türkiye’de etkili muhalefet yok’ başlıklı yazısında AK Parti kulislerinden bir duyumu da aktardı:
“AK Parti çevrelerinde DSP’nin yakında kendilerine, Cumhur İttifakı’na katılacağı yolunda bir umut başlamış durumda. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın 30 Aralık 2020’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmesini, eski Genel Başkan Masum Türker’in son zamanlarda hükümet yanlısı yayınlarda görünmeye başlamasını da buna kanıt gösteriyorlar. Herhalde bu çaba içindekiler DSP’nin Cumhur İttifakı’na yanaşması halinde CHP’nin bölüneceğini düşünüyorlar. CHP ve İYİ Partiden kopmaları, kontrol altındaki medya kanalıyla teşvik ederek, muhalefetin altını oyma çabalarında sırada bu olsa gerek.”

 
YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ