‘AK Parti ve MHP, kale belledikleri Yozgat’ta, ummadıkları bir sonuçla karşılaşabilir’

‘AK Parti ve MHP, kale belledikleri Yozgat’ta, ummadıkları bir sonuçla karşılaşabilir’
15 Ağustos 2022 10:41

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, DEVA Partisi’nin AKP ve MHP’nin kalesi kabul edilen Yozgat’ta gerçekleştirdiği mitingden izlenimlerini aktardığı bugünkü yazısında, “Parti ve MHP, kale belledikleri Yozgat’ta, ummadıkları bir sonuçla karşılaşabilir” dedi.

 

Fotoğraf: Reuters

 

DEVA Partisi’ne yönelik son zamanlarda yapılan engelleme girişimlerini hatırlatan Saymaz, mitingin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı’ndaki kalabalığın bir o kadarının da meydanın çevresinde olduğuna dikkati çekti; “Bariyerler, DEVA ile toplum arasındaki mesafe ve engeli sembolize ediyor. DEVA, bariyerin dışındakileri içeriye katabilme becerisi gösterdiği gün bir iktidar seçeneğine dönüşebilir. Siz ‘bariyer’ ifadesini seçim barajı olarak da okuyabilirsiniz” değerlendirmesini yaptı.
Saymaz, mitingle ilgili şunları kaydetti:

 

“AK Parti ve MHP, kale belledikleri Yozgat’ta, ummadıkları bir sonuçla karşılaşabilir. Şöyle ki: 2018 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan, yüzde 75.5 oy aldı. Parlamento seçiminde ise Cumhur İttifakı yüzde 78.1’e çıktı. Dört vekilden ikisi AK Parti’ye… Biri MHP’ye… Biri de CHP’ye gitti. 2019’daki yerel seçimde üç ilçeyi CHP, ikisini İyi Parti aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Adalet Bakanı Bozdağ hemşerileri olduğu halde Yozgat’ın gelecek seçimdeki tercihini kimse kestiremiyor.

Yozgat’ın piyasası diye bilinen Lise Caddesi’nde, yürüyüşe çıktığımız eski BBP İl Başkanı Durak Arıkan, Cumhur için çantada keklik olmadıklarını söylüyor. ‘AK Parti ancak bir milletvekilli çıkarabilir’ diyor, ‘İki zor.’ Arıkan’a göre dört milletvekilliği dört partiye dağılabilir. Bürosunda çaya davet eden Yeni Ufuk Gazetesi’nin sahibi ve başyazarı Bekir Çaylak da tahminleri doğruluyor. AK Parti’nin çok kan kaybettiğini ifade ediyor. CHP Milletvekili Ali Keven’in yeniden TBMM’ye girebileceği ve İyi Partili Prof. Dr. Taner Demirer’in seçilebileceği vurgulanıyor.

MHP’yi ölçebilmek ise mümkün değil. Kaderini Cumhur İttifakı’na bağlamanın, iktidarın bütün tasarruflarını savunmak zorunda kalmanın bezginliği içindeler. Suskunlar.”

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.