‘AK Parti bu halde mi erken seçime gitmek istiyormuş?’

‘AK Parti bu halde mi erken seçime gitmek istiyormuş?’
29 Ağustos 2022 13:44

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’nin bugünkü yazısına işaret ederek, “AK Parti’de erken seçim hazırlığı mı yapılıyormuş? AK Parti kulislerinden bu haberi Hürriyet gazetesinin ağır topu Abdülkadir Selvi yazmış olmasa, yine borsada, piyasada erken seçim konuşturup indir-kaldır operasyonu yapıldığını düşünürdüm” ifadelerini kullandı.

 

 

Pek çok AKP’li vekil için erken seçim kararının milletvekilliği koltuğuna erken veda sayılabileceğini belirten Yetkin, “Bir de seçim tarihi spekülasyonları var. Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, eski, yüzde 10 barajlı seçime gitmek isteseydi neden yasayı değiştirmeye zahmet edeceklerdi. Selvi de yazmış, 6 Nisan 2003’ten önce geçerli olamıyor yeni yasa. O yüzden Selvi yazmamış olsaydı borsa-piyasa operasyonu mu diye şüphelenirdim diye yazdım ilk paragrafta.
Gerçi kendisi için tatsız konu olabilir, ayrıca aynı çatı altında birilerinin nasırına basabilir ama keşke AK Parti vekillerinin Sedat Peker’in iddiaları konusunda ne düşündüğünü de aktarsa Selvi okurlarına. Malum, dalgalar o kıyıya da vurmaya başladı.” diye yazdı.

 

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır…