Ailenin tek oğluydu; şehit düştü

Ailenin tek oğluydu; şehit düştü
17 Ekim 2012 12:14

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada Sinoplu Tankçı Er Bülent Yalçın (21) şehit düştü. Acı haber şehidin Sinop’taki baba evine ateş düşürdü.
 
Edinilen bilgilere göre, 16 Ekim 2012 Salı günü akşam saat 22.00 sıralarında Hakkari’nin Çukurca ilçesinde iki karakola eş zamanlı olarak ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çıkan çatışmada Sinop nüfusuna kayıtlı Tankçı Er Bülent Yalçın şehit oldu.
 
Askeri yetkililer, acı haberi vermek için şehidin Kefevi Mahallesi Büyük Çeşme Sokak’taki baba evine geldi. Bülent Yalçın’ın şehit olduğu haberi Sinop İl Jandarma Komutan Vekili Jan. Binbaşı Eyüp Aktaş tarafından baba Murat Yalçın’a verildi. Acı haberle yıkılan aileye sağlık görevlileri müdahale etti. Baba Murat Yalçın büyük üzüntü yaşarken, kız kardeşi Burcu ise sinir krizleri geçirdi. Sinop Devlet Hastanesi’nde çalışan anne Nevin Yalçın’a da oğlunun şehit olduğu haberi burada verildi. Anne daha sonra ambulansla eve getirildi. Bu sırada gözyaşları sel olup aktı.
 
Şehidin Kefevi Mahallesi Büyük Çeşme Sokak’taki baba evine gelen vatandaşlar, aileyi teskin etmeye çalışırken, hain saldırıya da tepki gösterdi. İki kardeş ve evin tek oğlu olan Bülent Yalçın, bir süre Ayancıkspor formasını giymişti.