Aile Bakanlığı'nın evlilik okulu kadınları eve kapatmak istiyor

Aile Bakanlığı'nın evlilik okulu kadınları eve kapatmak istiyor
18 Mayıs 2012 16:28

Aile Bakanlığı’nın evlilik okulu kadınları eve kapatmak istiyor! Kütahya Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan evlilik okulunda büyük bir skandala imza atıldı. Eğitim esnasında kursiyerlere kadınların çalışmasının aile bütçesine zarar verdiği anlatıldı. Ayrıca; feministlerin kadın haklarını savunarak kadınlara zulüm ettiği ileri sürüldü. Konuyla ilgili CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin, Evlilik Okulları Projesini hükümetin politikası haline getireceklerini açıklamıştı ancak; Kütahya’da açılan evlilik okulunda ‘bu kadarına da pes’ dedirten bir olay yaşandı.

Kütahya Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’nün açmış olduğu evlilik okulunun 3 günlük eğitimi sırasında kursiyerlere “Evlilikte doğru iletişim ve evlilikte çatışma çözüm yolları” dersi anlatıldı. Amacı, sağlıklı bir evliliğin inşasına yardım etmek olan okulda, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Uğur Alıç kadınların çalışmasının aile bütçesine zarar verdiğini anlattı. Yani Alıç, kadınların iş yaşamından kopmalarını, eve hapsolmalarını istedi.

Müftülüğün gönderdiği Vaiz Mustafa Karayel ise bir başka skandala imza attı. Karayel,  feministlerin kadın haklarını savunarak kadınlara zulüm ettiğini ileri sürdü.
Bu yaşananlar ışığında CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, TBMM Başkanlığı’na Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma ŞAHİN’in cevaplaması için yazılı soru önergesi verdi.

Önergede ‘Bu eğitimin amacı kadınları eve hapsetmek midir’? diye soran Turgut Dibek, çalışan kadınların aile bütçesine zarar verdiği iddiasının dayanağı nedir, bu eğitimi veren insanların eğitimde ne anlatacakları daha önceden belirlenmemekte midir, çiftlere hangi uzmanlar, hangi konularda bilgiler vermektedir, vaizin vermiş olduğu eğitimin amacı nedir, vaiz çiftlere ne anlatmaktadır, vaizin, feministlerin kadın haklarını savundukları için kadınlara zulmettiklerini ileri sürmesinin amacı nedir, kadın haklarını savunmak neden kadınlara zulümdür, bu eğitimlerin içerikleri gözden geçirilecek midir? Sorularına Bakan Şahin’den yanıt istedi.