Aile Bakanlığı bütçesinden ‘erken seçim’ çıktı!

Aile Bakanlığı bütçesinden ‘erken seçim’ çıktı!
11 Kasım 2021 06:46

CHP’li vekil Mahmut Tanal, 2022 bütçesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği için istenen yüksek ödeneğin, erken seçim hazırlığı olduğunu söyledi. Tanal, şehit yakınları ve gaziler için düşük ödenek ayrılmasına ise tepki gösterdi.

 

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, bugün Meclis’te Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesiyle ilgili önemli bir ayrıntıya dikkat çekti.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Tanal, Bakanlığa bağlı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’ne ayrılan ödeneğin, ana hizmet birimlerini geride bırakacak şekilde yaklaşık 2 buçuk kat arttırıldığını aktararak, bunun iktidarın erken seçim hazırlığı olduğunu belirtti.

Tanal, “Bu kadar yüksek ödenek ayrıldığına göre erken seçim sürecinde Basın Müşavirliği, propaganda, seçim kampanyası ve reklam işleri için kullanılacak” değerlendirmesini yaptı.

2022 yılı için Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nin ödeneğinin 21 milyon TL’den 59.4 milyon liraya, Özel Kalem Müdürlüğü ödeneğinin 24 milyon liraya çıkarılmasının hedeflendiğini dile getiren Tanal, şehit yakınları ve gaziler için ise sadece 13.4 milyon TL’lik ödenek teklif edildiğini anlatarak, bu durumun vicdanları yaraladığını kaydetti. Tanal, düşük ödeneğin, iktidarın vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerin ailelerine, gazilere yeteri kadar değer vermediğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

 

 

TANAL “ERKEN SEÇİM DETAYI” DİYEREK DUYURDU

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama aynen şöyle:

“Saray’ın 2022 bütçesinde erken seçim detayı!

Yarın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşeceğimiz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bütçe teklifinde, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nin 2022 yılı ödeneğinin yaklaşık 2 buçuk kat arttırılması hedefleniyor.

Aile ve Çalışma olarak iki bakanlık bir aradayken, 2021 yılında söz konusu birime ayrılan ödenek 21 milyon TL’ydi. Şimdi sadece Aile’ye hizmet eden Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’ne 2022 için 59.4 milyon lira ayrılıyor.

Tek bakanlık olarak 10 milyon TL’den hesapladığımızda 6 katlık bir oran artışı gözüküyor.

 

 

SEÇİM KAMPANYASI İÇİN KULLANILACAK

 

 

Ödeneği dikkat çekici şekilde yükseltilen Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın merkez teşkilatında bir ana hizmet birimi değil.

Müstakil bir başkanlık değil. Bakan, Bakanlıkla ilgili çıkan haberleri takip eden, sosyal medya çalışmalarını yürüten, röportaj, haber taleplerini değerlendiren, basın bülteni hazırlayan, kısacası Bakan’ın özel işleriyle ilgilenen bir birim.

Bu kadar yüksek ödenek ayrıldığına göre erken seçim sürecinde Basın Müşavirliği, propaganda, seçim kampanyası ve reklam işleri için kullanılacak.

 

 

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER İÇİN İSE ÖDENEK DÜŞÜK TUTULDU

 

 

Teklifin diğer detayları da vicdanları yaralıyor.

Örneğin şehit yakınları ve gazilere 2022 yılı için ayrılması düşünülen ödenek miktarı sadece 13.4 milyon lira. Özel Kalem Müdürlüğü’ne bile bütçeden 24 milyon lira ayrılması öngörülüyor.

İktidarın şehit yakınlarına ve gazilere verdiği değere bakın! Bakan’ın özel işlerine bakan birimler olarak bilinen Basın Müşavirliği’ne yaklaşık 60 milyon TL, Özel Kalem’e 24 milyon TL, vatan için can veren şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize sadece 13 milyon 454 bin TL.

 

 

HALKIN DEĞİL SARAY’IN BÜTÇESİ

 

 

Yarın 2022 bütçesini masaya yatıracağımız Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’ne ayrılacak para, oranlamada çocuklara, kadınlara, engelli ve yaşlılara, şehit yakınları ve gazilere, yoksul ailelere ayrılacak parayı geride bırakıyor.

Tekrarladığımız gibi bu bütçe halkın bütçesi değil, Saray’ın bütçesidir.

Propagandaya, seçim kampanyasına ne kadar para ayırırlarsa ayırsınlar, sandıkta yenilgiye uğrayacaklar!”

Aile Bakanlığı bütçe kitapçığı Basın Halkla İlişkiler Engelli yaşlı Kadın genel müdürlük özel kalem müdürlüğü Şehit yakınları