Ahsen Coşar'dan, İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal'​a destek

Ahsen Coşar'dan, İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal'​a destek
13 Şubat 2013 14:54

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Avukat Ahsen Coşar ve yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal’ı makamında ziyaret etti.

 

 

Sabah saat 10.00’da İstanbul Barosu’na gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Ahsen Coşar ve yönetim kurulu üyeleri, Kocasakal ile yaklaşık 3 saat görüştüler. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Coşar, “İstanbul Barosu’na destek vermek amacıyla bugün buradayız. Yargıya karşı saygının, yargıçların yapılan eleştirilerden, adil yargılanmayı etkilemek olarak nitelenen kimi eylem ve söylemlerden korunmasıyla sağlanacağını zannetmek ciddi bir yanılgıdır.” dedi.

 

 

 

 

 

“İSTANBUL BAROSU VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN GÖREVLERİ BU AŞAMADA KENDİLİĞİNDEN SONA ERMEMİŞTİR”

 

Coşar, “İstanbul Barosu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin görevlerinin kendiliğinden sona erip ermediği hususuna gelince kesinlikle ifade edeyim sona ermemiştir.Gerek İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında son soruşturmanın açılmasına karar verilmemiş olmasına göre, İstanbul Barosu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin görevleri bu aşamada kendiliğinden sona ermemiştir.Ne var ki, İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin eylemi az yukarıda ifade edilen çerçevede suç niteliğinde olmamakla bu olasılığın gerçekleşmesi de son derece zayıftır. Beraat etme olasılıkları yüksektir. Böyle olmasını da diliyor ve bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

“BU DAVA ZORLAMA OLARAK AÇILMIŞ BİR DAVADIR”

 

İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal kendilerini ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve üyelerine teşekkür ederek, vicdanen rahat olduklarını ve herhangi bir suç işlemediklerini söyledi. Ümit Kocasakal, “Bu dava zorlama olarak açılmış bir davadır. Biz mahkemenin altında da değiliz üstünde de değiliz. Tıpkı hakim savcı gibi yargı görevi yapan konumundayız. Bu anlamda bir yargı görevi yapan diğer bir yargı görevi yapanı etkileyemez. Kaldı ki hukuken ve yasal olarak da bir tek avukatlara tanınan bir haktır. Avukatın görevi zaten yargı görevi yapanı etkilemektir. İyi etkileyebildiğiniz zaman davayı kazanırsınız. Ziyaret için teşekkür ediyorum17 Mart 2013 tarihinde olağanüstü kurulumuz var bu meselelerin konuşulacağı. 17 Mayıs da 09.30’da duruşmamız var” diye konuştu.