Ahmet Hakan ve Sezgin Baran Korkmaz hakkında flaş iddia!

Ahmet Hakan ve Sezgin Baran Korkmaz hakkında flaş iddia!
17 Haziran 2021 10:30

Gazeteci Serdar Bozkurt, katıldığı YouTube canlı yayınında ‘Sezgin Baran Korkmaz’dan para alan 12 gazeteciden birinin Ahmet Hakan’ olduğunu iddia etti.

 

 

Gazeteci, yazar Murat Ağırel, Sedat Peker’in videolarında gündeme getirdiği gazetecilerle ilgili bir TV kanalının canlı yayınında “Sezgin Baran Korkmaz, ses kaydında 12 gazetecinin adını veriyor ve bu isimleri maaşa bağladığını söylüyor. Kaydı birçok kişiye dinletmiş” ifadelerini dile getirmişti.

Cumhuriyet’in haberine göre; Şule Aydın’ın YouTube yayınına konuk olan gazeteci Serkut Bozkurt, Murat Ağırel’in yazısında bahsettiği, Sezgin Baran Korkmaz’dan para alan 12 gazeteciden birinin Ahmet Hakan olduğunu öne sürdü.

 

 

NE OLMUŞTU?

 

 

Sedat Peker 9. videosundan Sezgin Baran Korkmaz’ın Bodrum’daki villasından söz etmiş, bazı isimlerin otelde bedava ağırlandığını ve daha sonra otelin ‘operasyonla’ Korkmaz’dan alındığını öne sürmüştü. Peker şunları söylemişti:

“Bodrum’da Paramount Otel var. Sahibi kim, Sezgin Baran Korkmaz. Bu arkadaş Türkiye’de de ABD’de de aranıyor. 5 Aralık Resul Holoğlu, Organize Suçlardan Sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı telefon açıyor Korkmaz’a.

Sezgin Baran Korkmaz kim, ABD’de aranıyor. İçişleri Bakanlığı’na çağırıyor. Saat 10.30 giriş, gece 12.30 çıkış. Sezgin Baran Korkmaz’ın 45 milyon dolar bir iş adamından (İnan Kıraç) alacağı var. Süleyman buna ‘Senin hakkında tahkikat yapıldı, yurtdışına çık. Yukarının haberi var, bu parayı da sil, sorun çıkacak’ diyor. Yukarısı da Tayyip abi. Amerika’dan da büyük para gelmiş diye herkes biliyor ya…

Bütün kayıtlar çıkacak. Sezgin Baran Korkmaz, 6 Aralık’ta yurtdışına gidiyor. İçişleri Bakanı, Organize Suçlar Daire Başkanı’nı telefonla arayıp, hakkında 6 aydır dosya hazırlanan adamı İçişleri Bakanlığı’na çağırıyor ve görüşüyor ve yurtdışına çıkmasını söylüyor. Bu 45 milyonu kabul etti ya Sezgin Baran, ne yapsın devlet var karşısında. Oteli de istediler. Böyle bir namussuzluk olur mu? Siz muhaliflere baskıyı kuracaksınız.

4 Aralık’ta Sezgin Baran Korkmaz İçişleri Bakanlığı’na geldi mi? Kamera kayıtlarını çıkarın. 5 Aralık’ta yurtdışına çıkmış mı? Sezgin Baran Korkmaz bakıyor her şey elden gidecek, dönmüyor. 28 Aralık’ta operasyon yapıyorlar. 29 Aralık’ta 45 milyon doların ödenme günü, haciz olacak o gün. Sezgin Baran Korkmaz’ın karısını gözaltına alıyorlar.

 

 

‘MEHMET AĞAR’DAN ÖĞRENMİŞ BU TAKTİĞİ’

 

 

Bu Veyis.. Ben olayı toparlayayım diye arayan da bu Veyis. Aranan adamın oteline gidip kalıyorsun, on binlerce, yüzbinlerce euro hesap hiçbiriniz ödemiyorsunuz, sonra adamı gasp ediyorsunuz. Mehmet Ağar’dan öğrenmiş bu taktiği. Siz bu adamın arkadaşı değil misiniz? İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı izin vermiyor, Cumhurbaşkanı’na gidiyor, ‘sizin haberiniz varmış’ diyor. Haberim yok diyor. Kanun neyi yapıyorsa onu yap diyor. Otelde hangi savcı hangi hakim kaldı hepsinin listesi bende. İçişleri Bakanı’ya görüşmesi Yüce Divan’a yeter.”

Peker’in iddialarındaki isimlerin Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Koruma Dairesi Başkanı Ekrem Güler, HaberTürk TV sunucusu Veyis Ateş ve Rasim Ozan Kütahyalı olduğu ortaya çıkmıştı.

 

 

‘AVANTA İSTEMEDİM DESENE’

 

 

Peker daha sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda Ateş hakkında, “süslü sülümanla Sezgin Baran Korkmaz’ın arasını bulmak için Sezgin Baran Korkmaz’dan avanta istemedim desene. Namusun yok mu senin?” ifadelerini kullandı. Sedat Peker ayrıca, Veyis Ateş’in Sezgin Baran Korkmaz’dan ‘Ankara’daki bir klik ve lobi’ adına ‘işi çözmek için’ 10 milyon euro istediğini de öne sürdü.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, firari Sezgin Baran Korkmaz ile görüştüğünü ve kendisine Veyis Ateş ile olan görüşmesini dinlettiğini yazıp, görüşmenin içeriğini paylaştı.

Gazeteci Murat Ağırel ise ses kaydıyla ilgili “Sezgin Baran Korkmaz, ses kaydında 12 gazetecinin adını veriyor ve bu isimleri maaşa bağladığını söylüyor. Kaydı birçok kişiye dinletmiş!” ifadelerini kullandı.