Ağbaba: Savcının uyuşturucu baronu, polisin kurye olduğu ülke haline geldik!

Ağbaba: Savcının uyuşturucu baronu, polisin kurye olduğu ülke haline geldik!
21 Temmuz 2022 19:18

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Savcının uyuşturucu baronu, polisin kurye olduğu ülke haline geldik!” dedi.

 

 

 

Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 
Ağbaba’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

 

 

“Dün ortaya çıkan bir olay, Türkiye’nin son dönemde düşmüş olduğu bataklığı gösteriyor. Türkiye, uyuşturucunun lojistik merkezi haline geldi. Emniyet’in uyuşturucu raporunda da ülkenin nasıl kokain, hap merkezi olduğunu görüyorsunuz.

Geçtiğimiz gün Konya Narkotik Ekipleri uygulama yapıyor. Yolda bir aracı durduruyorlar. Aracın sahibi polis, yanında eşi de var. Narkotik polisi olduğu için nasılsa bana dokunmazlar diyor, içi rahat. Polisler ihbar nedeniyle bu şahsın aracını arıyorlar. 25 kg eroin buluyorlar. Telefonuna el koyuyorlar. Telefonuna bir bakıyorlar ki, Whatsapp yazışmalarında polise emri veren meğer savcıymış. Adana cumhuriyet başsavcılığı terör suçları soruşturma bürosunda görevli cumhuriyet savcısı emriyle polis uyuşturucu taşıyor. Polisler tutuklanıyor, savcı açığa alınmış, HSK açıklama yapıyor, müfettiş görevlendirmiş. Tabi balık baştan kokar. İçişleri Bakanı’nın arkadaşlarını zaten biliyorsunuz.

Dünyada ne kadar sahtekâr varsa hepsi İçişleri Bakanının arkadaşı. Savcısından polisine birçoğu uyuşturucu batağına saplanmış. Emniyet’i zan altında bırakmayalım, işini iyi yapan polisler var. Ama bir yanda da bunlara engel olan, dümen yapan, uyuşturucu sevkiyatının başında kirli ilişkilere girmiş kişiler var. Bunlar ne yazık ki, çok üst düzeyde görev yapıyorlar. İşte gördük, savcı baron, polis kurye olmuş. Türkiye’yi “uyuşturucu baronu savcı olan” bir ülke haline getirdiler. Tüm kamuoyunun dikkatini bu olaya çekmek istiyoruz.”