Afyonkarahisar’da millet kütüphanesi ihalesi ‘tanıdık’ şirkete gitti!

Afyonkarahisar’da millet kütüphanesi ihalesi ‘tanıdık’ şirkete gitti!
6 Aralık 2022 10:12

Afyonkarahisar Millet Kütüphanesi yapımı için çıkılan ihalede kazanan isim, 2018’de seçimler öncesi AKP’den milletvekili aday adayı Suat Sayın’ın bulunduğu şirket oldu.

 

 

AKP’li Afyonkarahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, “Afyonkarahisar Millet Kütüphanesi” yapımı için 29 Temmuz’da ihaleye çıktı. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, iş için yaklaşık maliyet 47 milyon 842 bin lira olarak belirlendi. İhalenin sonucu 2 Aralık’ta açıklandı. Toplam iki teklifin verildiği ihaleyi, 43 milyon 618 bin liraya Sayın Prefabrik kazandı. Afyonkarahisar merkezde yapılması öngörülen kütüphane inşaatının Nisan 2023’te tamamlanacağı belirtiliyor.

 

 

İhaleyi kazanan şirket ise dikkati çekti. Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre şirketin yönetim kurulu başkanlığını Mehmet Sayın yaparken, yönetim kurulunda da Kadir Sayın ve Suat Sayın yer alıyor. Suat Sayın’ın ise AKP geçmişi bulunuyor. AKP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda yöneticilik yapan Suat Sayın, 2018’de seçimler öncesi AKP’den milletvekili aday adayı oldu.

Adaylık açıklamasında, “Bu bir kutlu davanın yarışıdır. Milletvekili adaylık listesinde olalım veya olmayalım davamıza olan inancımız ve bağlılığımız devam edecek çünkü cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği hedeflere her türlü engellere rağmen ulaşmak için çalışacağız” diyen Sayın, milletvekili adayı olarak gösterilmedi.